van der Horst

Tours: Elite 1: Fred Gabillon pakt met zege de leiding in puntenstand!

Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Fred Gabillon heeft de eerste NASCAR Whelen Euro Series race op de Tours Speedway op zijn naam geschreven en doet zo een gouden zaak in de strijd om de titel in Elite 1. De Fransman zegevierde voor eigen volk nadat hij zich eerder op de dag ook van de pole positie had verzekerd en maar liefst drie herstarts overleefde. Anthony Kumpen redde nog enigszins de meubelen door op te klimmen naar de vierde plaats, nadat hij bij de start nog terugviel tot de achterste gelederen van de top tien. Teamgenoot Bert Longin finishte als tiende in de PK Carsport Mustang in Brass Racing kleuren.
Alon Day - Caal Racing
Alon Day - Caal Racing
Anthony Kumpen is zijn leidersplaats in de tussenstand kwijt aan zijn tot nu toe grootste concurrent Fréderic Gabillon. De Fransman heeft die koppositie (twee punten bonus) evenwel niet gestolen en reed een bijna foutloze wedstrijd. Junior Alon Day, eveneens titelpretendent, eindigde op twee ronden na een contact met teamgenoot Freddy Nordstrom en ziet zo zijn concurrenten voor de titel nog wat verder uitlopen. Borja Garcia eindigde op een achtste plaats. Met de tweede en respectievelijk derde plaats van Juniors Riccardo Geltrude en Thomas Ferrando stond het algemene podium niet alleen vol met Mustang's, maar eindigden er ook twee Fransen op het podium.

Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Jerry De Weerdt - BRASS Racing
Jerry De Weerdt werd slachtoffer van een aanrijding met Dario Caso waarbij laatsgenoemde voorbumper aan de bolide van De Weerdt bleef hangen; de Italiaan zou nadien bedacht worden met een strafronde voor het veroorzaken van het incident. "Caso dook in een gat dat er geen was en bijgevolg beschadigden we beide onze wagen. Ik heb de Mustang teruggebracht naar de pits en kon nadien wel mijn weg verderzetten, maar ik verloor acht ronden", aldus De Weerdt. Willy Gruber was primus in de Challenger Throphy.

Om 18:30 vandaag rijden de Elite 2-deelnemers hun eerste race, terwijl de Elite 1-piloten morgen om 15H het NASCAR-weekend afsluiten met hun tweede wedstrijd. Gabillon zal ook die race vanop de pole starten, nadat hij vandaag na de eerste 75 ronden over het ovaal de snelste tijd neerzette. Zijn chrono  van 16,794 was... 19 duizendste beter dan degene van Anthony Kumpen, die meer op de eerste rij mag starten. Morgenavond, na afloop van de tweede race, mogen de deelnemers hun slechtste resultaat schrappen. Momenteel leidt Kumpen de tussentand nog, met dat schrapresultaat in rekening gebracht, maar tijdens de semi-finals en de finales te Circuit Zolder zijn er dubbel punten te verdienen dus ligt de titelstrijd nog compleet open!

--- Uitslag Race 1 Elite 1 - NASCAR Whelen Euro Series Tours Speedway 2016 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 25 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons