van der Horst

Tours: Fréderic Gabillon wint opnieuw - Kumpen puntenleider af

Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Frederic Gabillon - RDV Competition - Ford Mustang
Fréderic Gabillon heeft er een perfect weekend opzitten, twee poles, evenveel zeges én de leiding in de tussenstand bij het afsluiten van het reguliere seizoen. De Fransman verkeerde voor zijn thuispubliek in bloedvorm en trekt dan ook als topfavoriet naar de playoffs, waarin bij elk van de vier wedstrijden dubbele punten te verdienen zijn. Anthony Kumpen, nochtans in de laatste race mee vanop de eerste rij vertrokken, kende een teleurstellend weekend; hij verloor niet alleen de koppositie in de tussenstand, maar moest vandaag tevens vrede nemen met slechts een vijfde plaats.
  • St. Paul
Tours 2016
Tours 2016
Gabillon's zege kwam ook geen enkel ogenblik in gevaar, ook niet wanneer er meerdere neutralisaties waren. Telkens kon hij een kloofje slaan en uiteindelijk pakte hij verdiend de zege, voor Thomas Ferrando. Lange tijd leek een identiek podium als tijdens de eerste race in de maak, maar Riccardo Geltrude, die gisteren nog zijn eerste zege pakte, spinde in de eindfase vanaf de tweede plaats en verloor daarmee alle hoop op een nieuw podium. Die eer viel Nicolò Rocca te beurt, hij pakte zijn allereerste podium van het seizoen, voor Alon Day en Anthony Kumpen.

Tours 2016
Tours 2016
Als de Limburger een baalweekend kende, gold dat zeker ook voor Borja Garcia. Nadat de Spanjaard gisteren richting start van de race ging met de verkeerde banden (!!), werd hij vandaag als allerlaatste geklasseerd nadat hij na ongeveer één derde wedstrijd de pits moest opzoeken. Garcia hoopte de race van gisteren als schrapresultaat te kunnen gebruiken, maar de uitslag van vandaag deed zijn titelambities evenmin goed. Bert Longin tenslotte sloot als zevende af en timmert zo aan de weg richting de top vijf. Jerry De Weerdt kwam niet aan de start van de race.

De NASCAR Whelen Euro Series-karavaan kent nu een pauze van drie maanden alvorens deze in het weekend van 17 en 18 september naar de Adria Raceway in het Noorden van Italië trekt. Voor het eerst dit seizoen zullen er zoals gemeld dubbele punten te verdienen zijn, waarna Circuit Zolder in oktober gastheer is voor de NASCAR Finals.

--- Uitslag Race 2 Elite 1 - NASCAR Whelen Euro Series Tours Speedway 2016 (pdf) ---

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 26 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Tours Speedway.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons