van der Horst

Tours: Gabillon snelste voor trio Belgen - Rij 1 voor PK Carsport - Boonen beste Belg Elite 2

Fréderic Gabillon - RDV Compétition Toyota Camry
Fréderic Gabillon - RDV Compétition Toyota Camry
Frédéric Gabillon was voor een tweede maal op rij de snelste tijdens de kwalificaties in het kader van de Oval World Challenge in Tours. Lange tijd leek Stienes Longin op weg om de eerste plaats binnen te rijven tot hij verslagen werd door de Fransman. Gabillon mocht met zijn RDV Compétition Toyota Camry overigens als laatste zijn rondjes afleggen, waarbij hij Longin klopte met een verschil van 92 duizendste. Ook de derde en vierde plek in de kwalificaties waren Belgisch getint. Marc Goossens moest met zijn Braxx Racing Ford Mustang de duimen leggen voor Gabillon en Longin, terwijl Anthony Kumpen in zijn PK Carsport Chevrolet net zijn tijd niet kon verbeteren tegenover zijn landgenoten en zo op P4 eindigde. De Israëliër Alon Day vervolledigde de top vijf. Dankzij het nieuwe format zal Gabillon op pole starten met Goossens naast zich in de eerste halve finale, terwijl PK Carsport de eerste startrij inpalmt voor de tweede.
Tom Boonen - Braxx Racing Ford Mustang
Tom Boonen - Braxx Racing Ford Mustang
Ook in Elite 2 ging de snelste tijd naar de RDV Compétition Toyota Camry. Deze keer was het Ulysse Delsaux die de PK Carsport Chevrolet van de Braziliaan Felipe Rabello voorbleef met 77 duizendste. Beste Belg en tevens ook beste rookie was Tom Boonen. Hij parkeerde na zijn twee rondjes de Braxx Racing Ford Mustang op een vierde plaats, net voor Guillaume Dumarey. Hiermee zal Boonen als tweede starten in de tweede halve finale, naast Rabello. Pedro Bonnet en Guillaume Deflandre sluiten respectievelijk de kwalificaties af op P11 en P12, met een halve seconde achterstand op Delsaux. Jerry De Weerdt was wederom de snelste bij de Legends en eindigde op P16.

Dankzij het nieuwe format dat voor deze manche geïntroduceerd werd, zien we dan ook in het tijdschema een aantal veranderingen. Zo zal zaterdag in de voormiddag  de Elite 1 als eerste aanvangen met om 11:20 en 11:55 de halve finales en om 12:35 de finale. Elite 2 zullen hun sessies pas in de avond starten, met de halve finales om 17:30 en 18:05 en de finale om 18:45.

Lees ook: Tours: NASCAR gooit wedstrijdformat volledig om

--- Uitslag kwalificaties Elite 1 NASCAR Whelen Euro Series Tours 2018 (pdf) ---
--- Uitslag kwalificaties Elite 2 NASCAR Whelen Euro Series Tours 2018 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 29 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oval World Challenge.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons