van der Horst

Valencia: Elite 2: Ferrando van start tot finish - De Doncker beste Belg

NASCAR Whelen Euro Series 2017
NASCAR Whelen Euro Series 2017
Thomas Ferrando deed vanavond wat zijn Elite 1-collega Borja Garcia hem eerder vandaag voordeed: vanaf pole starten en de kop in de race niet meer afgeven tot aan het zwart-wit geblokt. Ferrando loodste zijn Ford Mustang naar de zege in de Elite 2-seizoensopener in Valencia, voor Ulysse Delsaux en een verbluffende Maciej Dreszer - zowaar debuterend in de NASCAR Whelen Euro Series. Eric De Doncker won de Legend-klasse en sloot af als vijfde algemeen, voor Guillaume Dumarey en Junstin Kunz. Jerry De Weerdt finishte als 16e.
De wedstrijd werd een keer geneutraliseerd, in de zevende ronde, om de bolide van Hugo Nuss (Chevrolet SS) weg te takelen in de eerste bocht. Het kon Ferrando evenwel allemaal niet deren, hij hield het hoofd koel en stuurde zijn Knauf-bolide richting het goud. Guillaume Dumarey, debuterend in de serie, reed een goede wedstrijd. Hij verloor twee plaatsen bij de start, maar behield vervolgens zijn positie. Justin Kunz in de PK Carsport-zusterwagen sloot als zevende af.

Morgen, zondag, staat om klokslag 10H de tweede race van de Elite 2 series in Valencia op het menu.

--- Uitslag Elite 2 Race 1 NWES Valencia 2017 (pdf) ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 8 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons