van der Horst

Valencia: Elite 2: Ulysse Delsaux pakt eerste zege

Ulysse Delsaux - RDV Compétition - Toyota Camry
Ulysse Delsaux - RDV Compétition - Toyota Camry
Ulysse Delsaux heeft de tweede Elite 2-race van het openingsweekend in Valencia op zijn naam geschreven. Poleman Ferrando eindigde als tweede nadat hij in de openingsfase terrein verloor. De debuterende Maciej Dreszer pakte meteen zijn tweede podium van het weekend, niet onaardig dus voor een rookie! Eerste Belg was Guillaume Dumarey op de vierde plaats, voor Eric De Doncker en Justin Kunz in de tweede PK Carsport bolide. Jerry De Weerdt sloot als twaalfde af en pakte een podium bij de Legends.
Delsaux startte van op de tweede rij, met naast hem Guillaume Dumarey en voor hem Thomas Ferrando en Eric De Doncker. Hoewel Ferrando bij de start het voordeel behield, was het toch onze landgenoot De Doncker die al vroeg de kop pakte. Ferrando en Delsaux raakten elkaar, waarbij eerstgenoemde spinde en Delsaux doorschoof naar P2. Na enkele ronden verschalkte de Fransman leider De Doncker voor de leiding in de race, waarna De Doncker uiteindelijk bleef terugvallen tot P5. Dumarey leek lange tijd aanspraak te kunnen maken op een eerste NASCAR-podium, maar werd uiteindelijk nog gepasseerd door zowel Ferrando als Dreszer. We krijgen daarmee dus dezelfde namen op het podium als gisteren tijdens race 1, maar ditmaal wel met Ulysse op het hoogste schavot.

--- Uitslag Elite 2 Race 2 NWES Valencia 2017 ---

Foto: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zondag 9 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons