van der Horst

Venray: Elite 2: Dumarey verliest zege in absolute eindfase aan rookie Rabello

Felipe Rabello - Caal Racing - Chevrolet SS
Felipe Rabello - Caal Racing - Chevrolet SS
Guillaume Dumarey leek lange tijd op weg om het kunstje van Elite 1-teamgenoot Anthony Kumpen eerder op de dag over te doen, maar onze landgenoot verloor de leiding bij een herstart in de absolute eindfase en zag zo rookie Felipe Rabello de overwinning afnemen. Titelconcurrent Ulysse Delsaux eindigde op de laatste podiumtrede, terwijl Jerry De Weerdt de Legend-klasse op zijn naam schreef.
De ganse wedstrijd reed Guillaume Dumarey aan de leiding, tot in de voorlaatste ronde een neutralisatie werd uitgeroepen. Dumarey had net de lijn niet overschreden en daardoor kregen we opnieuw een herstart en daaropvolgende green-white-checker. Bij de herstart koos Dumarey de buitenlijn, normaliter het iets snellere gedeelte van de piste. Rabello beet zich echter vast en gaf geen krimp. Hij stuurde zijn CAAL Racing Chevrolet naar de leiding en zo moest Dumarey genoegen nemen met P2.

Morgen om 10:30 staat de tweede Elite 2 race op het menu.

Uitslag volgt...

Foto: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane AzemardDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Raceway Venray Oval.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons