van der Horst

EuroNASCAR-auto's krijgen sequentiële bak

Hendriks Motorsport - Ford Mustang
Hendriks Motorsport - Ford Mustang
De NASCAR Whelen Euro Series heeft grote veranderingen in petto. Het EK NASCAR heeft vandaag namelijk een nieuwe versnellingsbak getoond en die is op z'n zachtst gezegd een trendbreuk. Het betreft namelijk een sequentiële versnellingsbak, daar waar de wagens tot nu toe altijd een H-bak gebruikten. De versnellingsbak, die een optionele keuze voor het 2021-seizoen is, zal onmiddellijk beschikbaar zijn voor alle NWES-teams en moet het eenvoudiger maken voor debutanten om over te stappen naar een NASCAR-wagen. Met deze beslissing wordt het Europese NASCAR-kampioenschap de eerste NASCAR-klasse die een sequentiële versnellingsbak gebruikt.
Een sequentiële versnellingsbak is een versnellingsbak van een auto waarbij het schakelpatroon in een rechte lijn ligt. Zo kan men zo snel mogelijk opschakelen. Het is ook veel veiliger in bochten met grote hellingshoeken.

Het nieuwe sequentiële commando is het resultaat van een tweejarig ontwikkelingsproces uitgevoerd door TeamFJ, organisator en tevens fabrikant van de Europese NASCAR-auto's. “We zijn enorm trots op de auto's van EuroNASCAR. We ontwikkelen en verbeteren ze continu, jaar na jaar, en zullen daar nooit mee stoppen”, zegt NWES-baas Jerome Galpin. 

Not Only Motorsport - Chevrolet Camaro
Not Only Motorsport - Chevrolet Camaro
TeamFJ begon met de ontwikkeling van de NASCAR Whelen Euro Series-auto in 2008. De organisatie heeft onlangs de zestigste nieuwe auto afgeleverd aan Academy Motorsport / Alex Caffi Motorsport, die zal worden bestuurd door ex-Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve.


Het nieuwe NASCAR Whelen Euro Series-seizoen begint op vijftien mei op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia, Spanje.

Foto: NASCAR Whelen Euro Series/Stephane Azemard



Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 25 maart 2021.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons