van der Horst

Exclusieve kleureditie van de Audi R8 LMS GT2 verkrijgbaar

R8 LMS GT2 Colour Edition
R8 LMS GT2 Colour Edition
Kort na de eerste twee grote overwinningen van de Audi R8 LMS GT2 op Monza, lanceert Audi Sport Customer Racing een kleine speciale reeks van zijn raceauto. Zes karakteristieke kleuren transformeren de R8 LMS in individuele verzamelobjecten. De kleuren zijn echter traditionele kleuren, maar met een naam gelinkt aan de racerij. De Audi R8 LMS GT2 is nu verkrijgbaar in Kyalami groen, Misano rood, Nogaro blauw, Sebring zwart, tactisch groen - oftewel bruin - en Vegas geel.
  • LTF
Het doel van de zes 'Colour Edition' Audi's is om op te vallen. Audi Sport Customer Racing heeft slechts enkele wagens in deze kleuren gespoten zodat ze de aandacht trekken en gewild zijn als als verzamelobject, raceauto op circuitdagen of wedstrijden. De Audi R8 LMS GT2 heeft 470 kW (640 pk) en zijn op productie gebaseerde V10-motor bracht de raceauto naar zijn eerste twee Europese overwinningen in de GT2-seizoensopener in Monza op 17 en 18 april, waaronder één van het Belgische PK Carsport
 
Audi Sport Customer Racing bouwt de Color Edition parallel aan de standaardversie van de R8 LMS GT2. Het chassis voor de raceversie in aluminium-CFRP-composietontwerp met stalen rolkooi is in dezelfde fabriek gebouwd als dat van het productiemodel. In Heilbronn-Biberach bouwt een team van Audi Sport Customer Racing het model om tot een rijklare raceauto in overeenstemming met het GT2-reglement van promotor SRO. De zes kleuren van de 'Colour Edition'-modellen zijn als lak op de carrosserie aangebracht, die volledig is gemaakt van CFRP. Dat resulteert in een duurzame oplossing. Audi Sport Customer Racing biedt de zes Color Edition-modellen nu te koop aan voor een prijs van 349.000 euro.
 
Foto: Audi Sport MediaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Automotive op maandag 3 mei 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons