Monza: Eerste zege voor PK Carsport

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Lang heeft men bij PK Carsport niet moeten wachten op een eerste zege in de Fanatec GT2 European Series. De Belgische Audi R8 LMS GT2 met aan het stuur Bert Longin en Peter Guelinckx won op zondag de tweede race op de omloop van Monza. Zij gingen de LP Racing Audi R8 LMS GT2 van Stéphane Ratel en Luca Pirri vooraf met 0.6 seconde. Michael Vergers en Aurelijus Rusteika (Speed Factory Racing Porsche 911 GT2 RS) eindigden net als zaterdag op de derde plaats.
Peter Guelinckx en Bert Longin
Peter Guelinckx gaf de PK Carsport Audi over aan Bert Longin in derde positie, maar de 0.7 seconde succespenalties voor de winnaars van de eerste race, maakte dat Longin als eerste weer de baan opkwam en hij wist die positie te handhaven tot aan de meet. De winnaar van zaterdag, de High Class Racing Audi R8 LMS GT2 van Anders Fjordbach en Mark Patterson zette op het einde van de race alles op alles om alsnog de laatste podiumtrede te bemachtigen, maar het Audi-duo strandde op de vierde plaats. De Top vijf werd afgesloten door de True Racing by Reiter Engineering KTM X-BOW GT2 van Sehdi Sarmini en Stefan Rosina.

Sportec Motorsport - KTM X-BOW GT2
De zege in de Am-klasse werd in de laatste ronde beslist toen de Sportec Motorsport KTM X-BOW GT2 van Ulrich/Spescha over de True Racing by Reiter Engineering KTM van Stuck/Rosenberger ging en alzo de zesde plaats algemeen pakte. Christoph Ulrich en Adrian Spescha konden nog veel hoger geëindigd zijn, mochten ze niet een succes penalty gekregen hebben van zeven seconden gevolgd door een 'stop and go'. De SVC Sport Management GmbH, die zaterdag nog de klasse won, kwam ditmaal niet weg van de startgrid.

Longin en Guelinckx staan na twee races als tweede in de tussenstand na Patterson en Fjordbach.

Foto's: Fanatec GT2 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sports Club op zondag 18 april 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.