van der Horst

Extra Belcar-race in augustus

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Na de afgelasting van de Spa Euro Race vanwege schade aan de piste na de hevige regenval, viel de enige manche van het Belcar Endurance Championship 2021 op Spa-Francorchamps - letterlijk - in het water. Circuit Zolder bevestigde eerder te zoeken naar een oplossing en die lijkt de Belcar-organisator gevonden te hebben in de vorm van een extra race op eigen bodem.
Russell Racing - Norma M20 FC
Russell Racing - Norma M20 FC
In het weekend van 21 en 22 augustus, precies één maand voor de geplande datum van de 24 Hours of Zolder, werkt de Belcar namelijk een race af op Circuit Zolder in de marge van het Historic Grand Prix-weekend. Naast een wedstrijd op zondag, komt er nu dus ook een race op zaterdag, zodat het kampioenschap 2021 nog steeds uit zes manches zal bestaan. Opvallend detail: vanwege de afgelasting van de Spa Euro Race, zal het Belcar Endurance Championship voor het tweede jaar op rij geen wedstrijden betwisten op Spa, door velen toch wel beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Door een extra manche in te lassen in het weekend halfweg augustus, staat de deur tevens op een kier om toeschouwers en vips toe te laten. Het overlegcomité van de regering besliste namelijk begin deze maand dat vanaf 13 augustus grote evenementen, die plaatsvinden in open lucht, tot 75.000 toeschouwers mogen ontvangen.

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
In de tussenstand leidt het Belgium Racing-duo Dylan Derdaele en Nicolas Saelens met ruime marge de GT-divisie, terwijl Russel-boys Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk, Gilles Magnus en Alon Day de kop hebben bij de proto's. Bij de toerismewagens is het QSR-trio Joël Uylenbroeck, Jurgen Van den Broeck en Yevgen Sokolovskiy de enige bezetting die in beide tot dusver verreden races zonder averij aan de meet stond en dankzij een dubbelzege voeren zij comfortabel hun divisie aan.Foto's: Martijn Wouters & OllivisionSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 26 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Historic Grand Prix Zolder.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons