van der Horst

Breaking: Spa Euro Race 2021 geannuleerd!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Vanwege de plotse en vooral hevige regenval wordt de Spa Euro Race dit weekend geannuleerd. De hevige regenval (video's) zette delen van het circuit volledig onder water en zorgde ook voor heel wat grind en zand op de piste. De organisatie zag geen andere mogelijkheid dan overmacht in te roepen en de geplande actie op zaterdag en zondag te staken. Eerder op de dag werd ook de endurance-pitlane, waar onder andere de Belcar-wagens stonden, geëvacueerd. Opvallend, de overstroming van vandaag is bijna dag op dag drie jaar na een andere grote overstroming van de endurance-paddock in Spa.
  • Heinz Performance
Beelden van de overstroming van vandaag treft u aan in dit artikel en lager op deze pagina (met dank aan Kurt Vanhoenacker). Op het programma dit weekend stond onder meer de Ford Fiesta Sprint Cups, de Supercar Challenge + GT & Prototype Challenge, de Belcar, de Legend Cars en de Lotus Cup.

Zowel de organisatie van de Supercar Challenge en de Belcar als de RAC - die de meeting organiseerde - meldt bovendien dat het circuit beschadigd is geraakt vandaag. Zo zou de piste bij la Source een halve meter omhoog gekomen zijn door de druk van het water en bovendien is er ook instortingsgevaar.
 
 
 
 

Foto's & video: Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 4 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons