van der Horst

Australië: Stoffel Vandoorne: "Wat een verschil met vorig jaar"

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne sloot de eerste Grote Prijs van zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1 af op een negende plaats. Toch bestond bij de West-Vlaming het gevoel dat er meer mogelijk was. Een begrijpelijke reactie daar teamgenoot Fernando Alonso op een bemoedigende vijfde plaats eindigde - weliswaar geholpen door enkele problemen bij zijn directe concurrenten.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het is een fantastische prestatie voor het team om met beide wagens punten te pakken vandaag", vertelt Vandoorne - die morgen zijn 26e verjaardag viert. "Wat een verschil met vorig jaar en ik denk dat er nog een gigantisch potentieel bestaat voor de toekomst. Ik had zelf wat pech met de virtuele safety car vandaag en ik denk dat we eigenlijk zelfs hoger hadden kunnen eindigen. Ik denk dat we echter tevreden kunnen terugblikken op de openingsrace en ik ben optimistisch gestemd voor het vervolg van het seizoen. We weten dat er nog ontwikkelingsruimte is en ook de samenwerking met Renault staat nog in zijn kinderschoenen."

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
"Voor de volgende Grote Prijzen kunnen we rekenen op enkele nieuwe onderdelen en ik hoop dat we het verschil op de piste zullen zien. De basis is echter goed, we hebben een pakket waar we mee aan de slag kunnen en dat we moeten blijven verbeteren om betere prestaties te krijgen en uiteindelijk punten te pakken. We moeten als team ambitieus zijn."

Lees ook: Australië: Vettel ontzegt Hamilton zege - Vandoorne negende

Foto's: Georges De Coster



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons