van der Horst

Bahrein: Alonso wacht op groen licht van artsen – Vandoorne op standby

Alonso - Button - Vandoorne
Alonso - Button - Vandoorne
McLaren-Honda-rijder Fernando Alonso mag niet deelnemen aan de Grote Prijs van Bahrein zolang hij geen goedkeuring heeft van de FIA-dokters. Morgenvoormiddag moet de Spanjaard op medische controle bij de artsen in de F1-paddock. Volgens de Britse krant The Sun is onze landgenoot Stoffel Vandoorne al onderweg naar Sakhir om eventueel het zitje van de tweevoudige wereldkampioen over te nemen, indien hij geen groen licht krijgt om te racen dit weekend.
Fernando Alonso - McLaren MP4-31
Fernando Alonso - McLaren MP4-31
Fernando Alonso liet via de sociale media verstaan dat hij de afgelopen week niet heeft kunnen trainen omwille van enkele naweeën na zijn zware ongeval met Haas-rijder Esteban Gutierrez. In een verslaggeving van de Spaanse sportkrant Marca werd vermeld dat de McLaren-rijder terugkeerde naar Spanje om bij zijn familie aldaar te recuperen in plaats van in zijn eigenlijke thuis in Dubai. Toch is Alonso  blij  naar Bahrein te kunnen afreizen. ”Ik spendeerde mijn tijd met rusten en sta te popelen om terug in de wagen te kruipen”, aldus de Spanjaard.

Mercedes Safety Car & Medical Car
Mercedes Safety Car & Medical Car
“Zoals gebruikelijk na een zwaar ongeval, volgt voor Fernando een routine check-up met de FIA-dokters in de Formule 1-paddock op donderdagochtend”, aldus een woordvoerder van het McLaren-team. Indien fit bevonden om te racen, zal de man uit Oviedo aan de start komen met een nagelnieuw chassis en Honda-krachtbron nadat zijn vorige bolide tot schroot herleid werd na een impact van maar liefst 46G in Melbourne, Australië. “Zijn zitje uit koolstofvezel is ook gescheurd, maar niet gebroken. Doch zullen we het sowieso vervangen.”

McLaren Honda - Stoffel Vandoorne
McLaren Honda - Stoffel Vandoorne
Of onze landgenoot Stoffel Vandoorne, derde piloot bij het team uit Woking, al dan niet dit weekend aan de bak komt met de McLaren-Honda hangt af  van het verdict van de geneesheren morgenochtend. Eerder vandaag testte onze landgenoot zijn Super Formula-bolide in Okayama, Japan. Maar nu zou de Kortrijkzaan onderweg zijn naar de kleine eilandstaat in de Perzische Golf om, in het slechtste geval voor zijn Spaanse collega, diens plaats over te nemen aan de zijde van teamcollega Jenson Button. Morgen weten we meer.

Foto's: Racing International Photography & Georges De Coster
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons