van der Horst

Bahrein: Stoffel Vandoorne vertelt over zijn droomweekend

Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Stoffel Vandoorne - McLaren-Honda
Met een knappe tiende plaats wist Stoffel Vandoorne tijdens zijn F1-debuut in de avondrace van Bahrein een WK-punt te scoren; tevens ook het eerste puntje dit seizoen voor het McLaren-Honda team. Onze 24-jarige landgenoot, die in de plaats van de geblesseerde Fernando Alonso reed, vertelde na de wedstrijd aan Sky Sports F1 dat dit een droomweekend voor hem is geweest.
  • St. Paul
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
“De start was nogal moeilijk met al die gevechten rondom mij, maar ik heb het goed kunnen afhandelen”, aldus de Rumbekenaar. “Het was niet simpel omdat dit ook de eerste keer was voor mij in deze wagen. Vanaf het begin al had ik vertrouwen in de bolide.” Tevens zei de West-Vlaming dat hij blij was geen fouten te hebben gemaakt en heel tevreden is met het gescoorde punt. “Dat is een bonus. Met wat meer ervaring onder de riem had ik misschien nog meer punten kunnen scoren. Bottas was niet zo ver van mij verwijderd.”

Of Stoffel Vandoorne ook in China aan de start zal verschijnen, is nog niet duidelijk. “Ik denk daar nog niet aan”, zei Vandoorne. “Met dat ene kansje dat ik gekregen heb ben ik al heel blij mee. En het feit dat ik er het beste van heb kunnen maken.”

Foto's: Georges De Coster
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons