van der Horst

Bahrein: Stoffel Vandoorne debuteert in de F1!

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Neen, geen vervroegde 1 april-grap, Stoffel Vandoorne debuteert dit weekend wel degelijk in de Formule 1, dat bevestigt zijn team McLaren. Onze landgenoot vervangt er Fernando Alonso die, na zijn crash bij de seizoensopener in Melbourne, niet fit geraakt. De Spanjaard moest vandaag de nodige medische testen afleggen, maar slaagde daar niet voor volgens een mededeling van de internationale automobielfederatie FIA. Bijgevolg zal Stoffel Vandoorne, die zich reeds standby hield, zijn zitje overnemen.
Er werden meerdere CT-scans gemaakt van de borst van Alonso en daaruit bleek dat hij geen toelating kon krijgen om te starten. Voor de GP van China zal een nieuwe scan gemaakt worden, waarna de dokters de situatie opnieuw zullen evalueren. Alonso's seizoensbegin is zo opnieuw gecompromitteerd, nadat hij vorig jaar al verstek moest geven voor de seizoensopener na een crash tijdens de wintertesten.

Vandoorne, die momenteel in Japan verblijft voor een test in de Super Formula, zal dus dit jaar eindelijk doorstoten naar de koningsklasse van de eenzitterij, nadat hij vorig jaar met overmacht de titel in de GP2-series pakte. Onze 24-jarige landgenoot kreeg dit jaar bij McLaren de rol van reserverijder toebedeeld, naast vaste rijders Jenson Button en Fernando Alonso.

Onze landgenoot liet zonet via zijn Twitter-account weten op het punt te staan aan boord te gaan van de vlucht die hem naar Bahrain moet brengen. “Weliswaar een beetje vroeger dan verwacht, maar ik kijk er naar uit! Ik zet mijn beste beentje voor voor het McLaren-team!”.


Foto: Georges De Coster  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons