van der Horst

In-season test Hongarije: Junior rijders maken de dienst uit

George Russell - Mercedes
George Russell - Mercedes
Op de Hungaroring hield de Formule 1 dinsdag en woensdag twee in-season testdagen. Bij verscheidene teams kropen de testrijders achter het stuur en op de twee dagen was het ook een testrijder die telkens de tabellen aanvoerde. Na Antonio Giovinazzi (Ferrari) was het woensdag de beurt aan George Russell om een nieuw baanrecord neer te zetten. De Brit ging over een ronde 6 tiende seconde sneller dan de huidige recordtijd op naam van Sebastian Vettel. Ook werden deze test gebruikt om de nieuwe voorvleugels, die vanaf volgend jaar in voege treden, uit te proberen. Deze nieuwe vleugels hebben minder flapjes, maar zijn 20 cm breder dan de huidige exemplaren.
Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
Gebruikmakend van de meest performante rubbers reed Antonio Giovinazzi op dinsdag het ronderecord op naam van Vettel aan diggelen. De Italiaan liet een tijd van 1:15.648 optekenen, terwijl de tijd van Vettel 1:16.170 was. Marcus Ericsson (Sauber) liet als enige andere rijder ook hypersoft rubbers steken en klokte de tweede tijd in 1:18.155. Brendon Hartley (Toro Rosso) en Lando Norris (McLaren) reden op ultrasofts de derde en vierde tijd.

Maar op woensdag deed de GP3 kampioen George Russell nog beter, ook hij gebruikte hypersoft banden en liet een tijd van 1:15.575 optekenen. Kimi Räikkönen (Ferrari) klokte de tweede tijd op 74 duizendste seconde van die van Russell. Aston Martin-rijder Jake Dennis, die plaatsnam in de Red Bull, legde beslag op de derde plaats met een tijd van 1:17.012. Giovinazzi die nu aan het stuur van een Sauber zat reed de vierde tijd, Nikita Mazepin (Force India) de vijfde tijd. Al deze rijders maakten gebruik van de hypersoft banden. Robert Kubica kroop nog eens achter het stuur van een Williams en sloot de dag af met een zesde tijd.

Foto: Mercedes-AMG Petronas Motorsport & Georges De Coster



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons