van der Horst

F1 op tv in een nieuw kleedje

Charles Leclerc - Ferrari SF90
Charles Leclerc - Ferrari SF90
Eind volgende week gaat het Formule 1-kampioenschap eindelijk van start. Het seizoen begint vrijdag 3 juli met de Grote Prijs van Oostenrijk op de Red Bull Ring. De fans die de race volgen op TV zullen echter nog extra informatie meekrijgen tijdens de race aangezien er vanaf heden 'Car Performance Scores' grafisch zullen weergegeven worden.
Met deze nieuwigheid krijgen de fans informatie op het scherm te zien waarbij in real time de prestatie tussen verschillende wagens weergegeven wordt. Er zitten meer dan driehonderd sensoren op elke F1-wagen en die zorgen uiteindelijk voor al die info. Er zal een vergelijking mogelijk zijn tussen de minimale en maximale bochtsnelheden, de prestatie op een recht stuk en tot slot wordt ook info weergegeven over het gedrag van de wagen, wat zoveel betekent als een neiging naar onderstuur of overstuur.

Later in het seizoen zullen de mogelijkheden nog verder uitgebreid worden, maar het is alvast goed nieuws dat de fans vanaf volgende week zullen kunnen zien wat Amazon Web Services - die instaat voor de ontwikkeling van het programma die de data verzamelt - in zijn petto heeft.

Er is ook minder goed nieuws voor de fans die de koningsklasse van de autosport volgen op de Duitse zender RTL. Na dit seizoen stopt de zender met het brengen van Formule 1. RTL dat maar liefst dertig jaar lang gratis F1 aangeboden heeft via zijn kanaal zal de F1 niet langer aanbieden omdat de kostprijs voor de tv-rechten opnieuw gestegen is en voor hen niet langer te rechtvaardigen is. Vanaf 2021 zal RTL zich vooral toespitsen op voetbal.

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op woensdag 24 juni 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons