van der Horst

Spanje: Verstappen verdedigt Red Bull-strategie

Max Verstappen - Grote Prijs van Spanje
Max Verstappen - Grote Prijs van Spanje
Ondanks dat Max Verstappen het merendeel van de Grote Prijs van Spanje op kop reed, is de Nederlander ervan overtuigd dat hij en het team niets hadden kunnen doen om te voorkomen dat Lewis Hamilton de overwinning in de wacht zou slepen. "Te traag. Zo kun je het kort samenvatten", zei Verstappen na de race. "Er valt niet veel anders over te zeggen. Ik heb echt alles geprobeerd, maar het was gewoon niet genoeg. Al aan het einde van de eerste stint met de softs was Lewis sneller. Toen we de mediums monteerden, had hij duidelijk een beter ritme."
Volgens de Nederlander was het voorbij eenmaal Mercedes Hamilton voor een tweede keer de pits binnenriep. "Ze gingen nog een keer stoppen en toen wist ik dat het voorbij was. Ik worstelde al met de banden. Je kon zien dat hij elke ronde dichterbij kwam. Dus ik was een beetje een 'sitting duck'", zei een verslagen Verstappen.

Red Bull had gegokt op een een-stop-strategie, waardoor zijn banden in de laatste tien ronden helemaal op waren. Hamilton reed de pits in op ronde 41 van de 66 voor een tweede stop, alvorens hij het nieuwe rubber gebruikte om Verstappen zes ronden voor het einde te passeren. De Red Bull-rijder pitte nog voor softs om het snelste ronde-bonuspunt te bemachtigen. Een vergelijkbaar resultaat dus met Hamiltons overwinning op Verstappen in Hongarije twee jaar geleden.

Max Verstappen maakte dit weekend tevens zijn honderste optreden voor Red Bull op het circuit waar hij zijn eerste race voor het team reed en won in 2016

Verstappen heeft over twee weken een nieuwe kans om Lewis Hamilton te verslaan tijdens de Grote Prijs van Monaco op 23 mei.

Foto: Georges De Coster  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons