van der Horst

F2 rijdt vanaf 2020 met de nieuwe F1-banden

Pirelli banden
Pirelli banden
De Formule 2 zal vanaf komend seizoen gebruik maken van 18 inch banden van Pirelli. Dat is één jaar vroeger dan de introductie van diezelfde banden in de Formule 1. Op die manier kunnen de banden uitvoerig getest en verder ontwikkeld worden alvorens ze hun opwachting maken in de koningsklasse van de autosport. Komend seizoen wordt de F2 zodoende een nog betere opstapklasse naar de F1.
De nieuwe banden werden afgelopen woensdag al voor een eerste keer getest op een F2-wagen op het circuit van Mugello. Gedurende de rest van 2019 zal Pirelli samenwerken met de organisatie van de F2 om de banden zo optimaal mogelijk te krijgen.
“Dit is een fantastische kans voor de F2 en onze rijders,” vertelt Bruno Michel, de CEO van de Formule 2. “Wij zijn een testomgeving voor de F1 en daarom is het belangrijk dat we met dezelfde soort banden zullen rijden als die in de F1. Het zal er ook voor zorgen dat rijders die in 2021 promoveren naar de F1 zich nog sneller zullen kunnen aanpassen.”

Het wordt niet enkel belangrijk voor de toekomstige F1-rijders dat er in de F2 met dezelfde banden zal gereden worden, maar ook voor de F1 zelf. “Het is fantastisch voor de sport dat de ontwikkeling van de F1-banden niet enkel gebeurt door te testen, maar door data te analyseren die we verkrijgen door te racen. De komende zestien maanden worden erg belangrijk voor de volgende generatie F1-banden”, vult Pat Symonds, hoofd van de technische afdeling van de F1.

Foto: Georges De Coster
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op maandag 13 mei 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons