van der Horst

Facelift WTCC-circuit in Marrakech start volgende maand

Omloop Marrakech 2016
Omloop Marrakech 2016
Zo er al één WTCC-omloop is die niet tot de verbeelding spreekt dan is het wel het met beton ommuurde stratencircuit in de buitenwijken van Marrakech. De gelegenheidsomloop in de hotelwijk was sinds het WTCC er in 2009 voor het eerst neerstreek bovendien geregeld het decor voor brokkenraces. Vooral de gevaarlijke chicanes van de 'Marracrash'-omloop waren de teams een doorn in het oog. Voor de editie 2016 krijgen de deelnemers evenwel een hertekende, voortaan semi-permanente omloop voorgeschoteld die zal voldoen aan de FIA Grade II-standaard. De werken starten in januari en moeten ruim voor het raceweekend op 7 en 8 mei zijn afgerond.
Circuit Moulay El Hassan - Marrakech
Circuit Moulay El Hassan - Marrakech
De facelift van het Circuit Moulay El Hassan geschiedt door circuitontwerper Hermann Tilke en zijn medewerkers, daarbij wordt  een deel van de bestaande paddock-area in het circuit zelf geïncorporeerd. Een upgrade waarmee promotor Aly Horma meer show voor de toeschouwers en  veiliger werkomstandigheden voor deelnemende teams en omliggende hotels beoogt.

De omloop wordt met zo'n anderhalve kilometer ingekort - van 4,6 km tot ca. 3 km - en voortaan wordt er tegen de klok in gereden. De semi-permanente status zal promotoren en clubs toelaten het hele jaar door autosport-events te organiseren. In de rand raakte tevens bekend dat de Franse GT Tour Series in het WTCC-nevenprogramma werd opgenomen.

Foto: FIA WTCC


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 7 december 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons