van der Horst

Familie Martin aan de start van de 25 Hours VW Fun Cup

DRM Motorsport - VW Fun Cup
DRM Motorsport - VW Fun Cup
Bij de vorige edities hadden we al de familie van de Poele en de familie Ickx aan de start gehad van de 25 Hours VW Fun Cup, dit jaar is het de beurt aan de familie Martin. Maxime, Romain, Jean-Michel en Philippe Martin bemannen begin juli de Fun Cup #399 ingezet door DRM Motorsport.
  • Dreamdrive
Maxime Martin
Maxime Martin
Maxime Martin is fabriekspiloot bij Aston Martin in het WEC maar kreeg van de Britse constructeur de toestemming om deel te nemen aan de 25 Hours VW Fun Cup. De winnaar van de 24H of Spa 2016 zit ook achter het initiatief om de 25 Hours samen te rijden met zijn broer, vader en oom. Vader Jean-Michel won de 24 Hours niet minder dan vier maal tussen 1979 en 1992, oom Philippe kwam tweemaal als eerste over de streep in de beroemde etmaalrace. Samen tellen ze dus zeven zeges in de beroemdste uithoudingsrace van het land.

DRM Motorsport - VW Fun Cup
DRM Motorsport - VW Fun Cup
Jean-Michel is nog actief in voornamelijk Historic-wedstrijden, maar voor Philipe is het dertig jaren geleden dat hij nog achter het stuur zat van een racewagen. Romain begeleidde zijn broer in de begindagen van zijn racecarrière toen ze uitkwamen in de Fun Cup, maar heeft ook al lange tijd geen racestuur vast genomen. Opvallend wordt ook de decoratie van de wagen, de rechterzijde draagt de kleuren die ook de in 2016 winnende BMW M6 tooiden. De linkerzijde is dan weer een getrouwe weergave van de kleuren die de beroemde Spice Ford Capri droeg in 1979 en 1980.

Foto's: VW Fun Cup & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in VW Fun Cup op zaterdag 24 februari 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons