van der Horst

Felipe Massa verlaat Formule 1, nogmaals

Felipe Massa
Felipe Massa
Felipe Massa neemt na het einde van dit seizoen afscheid van de Formule 1, dat heeft de Braziliaan bevestigd in een persbericht van zijn team Williams F1. Massa ging vorig jaar reeds met pensioen, maar keerde onverwacht terug naar de F1 toen Valtteri Bottas vertrok naar Mercedes om daar Nico Rosberg te vervangen. Naar verluidt zou hoofdsponsor Martini eisen dat minstens één van de rijders minstens 25 jaar oud is, waardoor Massa opeens werd opgevist om de jeugdige Lance Stroll te flankeren.
Felipe Massa - Williams
Felipe Massa - Williams
Dat Lance Stroll volgend jaar wederom deel uitmaakt van de troepen van Claire Williams, lijkt vast te staan. Wie de Canadees zal vervoegen, is nog onduidelijk, maar zeker is dus dat het niet Massa zal zijn. Het rommelde de laatste weken in de coulissen bij Williams, met Felipe Massa die opvallend openhartig was in de media over onder andere Robert Kubica, waarvan wordt geacht dat hij in de running is voor het zitje van Massa in 2018. Daarnaast worden ook de namen van Paul di Resta en Pascal Wehrlein genoemd, waarbij enkele rijders reeds een test afwerkten.

Lees ook: Officieel: Felipe Massa stopt met F1
Lees ook: Williams praat met Massa over mogelijke terugkeer
Lees ook: Massa aanvaardt contract bij Williams
Lees ook: Williams bevestigt terugkeer Massa en overstap Bottas naar Mercedes
Lees ook: Williams-test voor Kubica en di Resta

Felipe Massa - Ferrari
Felipe Massa - Ferrari
De carrière van Massa was lang en een van de meest memorabele momenten was ongetwijfeld de seizoensfinale in 2008 in Brazilië. Voor zijn thuispubliek pakte Massa niet alleen de zege, hij dacht in eerste instantie ook de wereldtitel beet te hebben. Tot ene Lewis Hamilton minder dan een halve minuut later Timo Glock passeerde voor P5 en daarmee voldoende punten sprokkelde om de grootste beker terug naar het McLaren-kamp te trekken.

Felipe Massa's carrière duurde 15 seizoenen, waarin hij tot dusver elf maal op het hoogste schavotje mocht plaatsnemen. In het totaal stond hij 41 keer op het podiume, pakte hij 16 pole posities en klokte hij 15 maal de snelste ronde. Zijn beste resultaat is de eerder aangehaalde vicetitel in 2008. Wat zijn verdere plannen zijn, is nog niet geweten. De kleine Braziliaan werd al gelinkt aan de Formule E.

Foto's: Georges De Coster, Martijn Wouters & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op zaterdag 4 november 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons