van der Horst

Felix Rosenqvist op jacht naar derde Macau F3 GP zege

Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist
Felix Rosenqvist, winnaar in 2014 en 2015 van de Macau GP F3, zal eind november proberen om in de straten van Macau voor de derde maal op rij de meest prestigieuze formule 3 wedstrijd op zijn naam te schrijven. De Zweed, DTM-rijder bij Mercedes en verleden week nog winnaar van de Blancpain GT Series Sprint Cup wedstrijd op het circuit van Barcelona, komt uit voor SJM Theodore Racing by Prema, het team waarmee hij vorig jaar de wedstrijd won.
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
Felix Rosenqvist - Prema Powerteam
De ploeggenoten van Rosenqvist bij SJM Theodore Racing by Prema worden Nick Cassidy en Maximilian Günther. Opvallend bij het team is de afwezigheid van de kersverse kampioen Lance Stroll, wat mogelijkerwijze verband houdt met een nakende overeenkomst tussen Stroll en het Williams F1 team.
Daniel Juncadella
Daniel Juncadella
Nog een opvallende deelnemer aan de formule 3 wedsrijd is Daniel Juncadella, ook hij is huidig DTM rijder bij Mercedes. De Spanjaard, die uitkomt voor Hitech GP won de GP van Macau in 2011. Ook Nissan GT Academy piloot Jann Mardenborough staat aan de start. Lando Norris de nieuwe kampioen in de Eurocup en NEC Formule Renault series maakt er zijn debuut in de Formule 3. Het Nederlandse Van Amersfoort Racing rekent dan weer op zijn huidige rijders in het FIA F3 European Championship, Pedro Piquet, Callum Ilott en Anthoine Hubert.

Foto's: Martijn Wouters & FIA F3 European Championship
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 6 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau Grand Prix.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons