van der Horst

Fernando Alonso gaat IndyCar testen

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Terwijl Fernando Alonso gisteren moest opgeven tijdens de Grote Prijs van Italië, heeft de Spanjaard toch goede vooruitzichten. Deze woensdag test Alonso namelijk de nieuwe IndyCar te Barber Motorsport Park met Andretti Autosport. Dat werd bevestigd door McLaren CEO Zak Brown. Deze test zal gebeuren achter gesloten deuren voor het publiek en de pers. Het is dan ook een logische stap aangezien Alonso nog altijd zicht heeft op de befaamde "Triple Crown", waar de Indy 500 nog de enige overwinning is die op zijn palmares ontbreekt. Doch houdt Alonso nog alle opties open voor wat hij gaat doen nadat hij stopt dit seizoen in de Formule 1.
Fernando Alonso en Romain Grosjean
Fernando Alonso en Romain Grosjean
Volgens Alonso is dit puur toeval dat hij stopt in de F1 en gaat testen met een IndyCar. "Ik hou ervan om verschillende wagens te testen.": Meldde de Spanjaard aan motorsport.com. "Andretti wilde vorig jaar dat ik de wagen testte in een circuit configuratie. Maar toen had ik geen tijd om dit te doen, en dit jaar wel. Maar dit zal niet het verschil maken of ik volgend seizoen IndyCar zal rijden of niet." Toch blijven zijn kansen gaaf op een deelname aan de IndyCar Series en misschien zelfs dankzij.... McLaren.

Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Fernando Alonso - McLaren Honda Andretti
Vorig jaar reed Fernando Alonso de Indy 500 onder McLaren, dat gerund werd door Andretti Autosport. Zak Brown liet toen al verstaan dat er een kans bestond dat McLaren een wagen zou inzetten in de IndyCar. Terwijl de plannen meer en meer vorm krijgen is het toch nog niet zeker dat McLaren in zee zal gaan met Andretti. Dit komt omwille dat het Amerikaanse team met Honda-motoren rijdt. Honda is namelijk één van de twee motorleveranciers in de IndyCar en is dit jaar op weg om voor het eerst in jaren hun concurrent Chevrolet te kloppen. Hierdoor heeft McLaren ook al gepolst bij andere teams met een Chevy-motor om een samenwerking aan te gaan. Of dit degelijk door zal gaan en McLaren volgend jaar deel uit maakt van de IndyCar Series, zal pas belist worden na de test van Alonso.

Foto's: Racing International Photography - McLaren



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 3 september 2018.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons