van der Horst

24H Le Mans: Fernando Alonso: "Le Mans is zeker, datum niet"

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Tijdens de FIA WEC rookie test in Bahrein afgelopen zondag gaf Fernando Alonso geen commentaar na zijn rit in de Toyota TS050 Hybrid. Tijdens de persconferentie vandaag in Abu Dhabi, voor de seizoensfinale van de F1, deed de Spanjaard dat wel. Hij wil zeker deelnemen aan de 24 Heures du Mans, maar plakt er voorlopig nog geen tijdstip op. Alonso deed ook moeite om de naam Toyota (nog) niet uit te spreken.
  • Dreamdrive
Fernando Alonso in de Toyota TS050 Hybrid
Fernando Alonso in de Toyota TS050 Hybrid
"Zowel mijn test in Bahrein met de LMP1 als die van enkele dagen later met de auto van United Autosports verliep erg goed. Het was toch even aanpassen, want in LMP1 gebruikt men bepaalde technologieën die in de F1 niet of niet meer aanwezig zijn zoals tractiecontrole en vierwielaandrijving. Dat vergt een andere rijstijl en om écht snel te gaan besef ik dat ik nog meer rijtijd nodig heb. Ik ben misschien niet de allersnelste piloot tijdens kwalificaties, maar ik pas mij wel makkelijk en snel aan, dus dat komt wel in orde."

Fernando Alonso
Fernando Alonso
"Ook een groot verschil is dat de auto niet meer alleen voor mij is. Dat heeft gevolgen voor onder meer de afstelling en de zitpositie, daar je een compromis moet sluiten met je twee teamgenoten. Daarnaast moet je ook beheerst omgaan met zo'n auto en dingen zoals het brandstofverbruik goed in het oog houden. Of ik in 2018 al in Le Mans aan de start zal staan? Daarover is nog geen beslissing genomen, maar het staat vast dat ik deze aantrekkelijke wedstrijd ooit wil betwisten."

Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster, Arne Simons



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons