van der Horst

Fernando Alonso naar de 24 Uur van Spa!

McLaren 720S GT3
McLaren 720S GT3
Op dezelfde dag dat ex-McLaren-fabrieksteam Garage 59 zijn plannen heeft aangekondigd voor de Blancpain Endurance Cup, heeft McLaren bevestigd dat de nagelnieuwe 720S GT3 aan de start staat van de Total 24 Hours of Spa. Om de nieuwe GT3 van de constructeur uit Woking te laten zegevieren in onze Ardennen, krijgen Brazilianen Bruno Senna en Nelson Piquet Jr. versterking van niemand minder dan Fernando Alonso!
Na afloop van zijn Formule 1-carrière is tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso niet bij de pakken blijven zitten. De Spanjaard won in 2017 al bijna de 500 Mijl van Indianapolis, maar specialiseerde zich nadien vooral in uithoudingswedstrijden: eerste zegevierde hij in de 24 Uur van Le Mans en begin dit jaar bleek hij onklopbaar in de 24 Uur van Daytona. De meest competitieve 24 uursrace van allemaal, die op het circuit van Spa-Francorchamps, voegt Alonso mogelijk eind juli aan zijn palmares toe.

Fernando Alonso - McLaren
Fernando Alonso - McLaren
"Aangezien sommige kwatongen beweren dat we ons niet meer durven meten met de concurrentie, hebben we de koe bij de horens gevat en een topteam samengesteld om de 24 Uur van Spa te winnen", klinkt het bij een ambitieuze teambaas Zak Brown. "Fernando Alonso was meteen te vinden voor het project en daarom hebben we beslist om een team op te bouwen rond hem. Aangezien we alleen het allerbeste willen voor Fernand hebben we aan Nelson Piquet Jr. en Bruno Senna gevraagd om zijn teamgenoot te worden. Bruno Senna was met zijn ervaring in de 24 Uur van Spa en met de GT3-bolides een evidente keuze, terwijl Nelson na de scheiding met Jaguar op zoek was naar een nieuwe uitdaging en Fernando uiteraard heel goed kent uit de Formule 1."

De McLaren 720S GT3 van het drietal Alonso-Piquet-Senna wordt getooid in de typische oranje kleuren met blauwe accenten, naar het voorbeeld van de Formule 1-bolides van de Britse constructeur. De auto zal het startnummer 14 dragen, waarmee Alonso zijn F1-carrière afsloot eind vorig seizoen. Mogelijk schrijft McLaren nog een tweede wagen in - met startnummer 41 - voor vaste fabrieksrijders Ben Barnicoat, Rob Bell en Alvaro Parente, "maar voor die auto zijn we nog op zoek naar budget", liet de Amerikaanse teambaas optekenen tijdens een persconferentie in Londen.

De McLaren 720S GT3 #14, die wordt ingeschreven door een team dat later wordt bekendgemaakt, betwist als voorbereiding ook de 1000 Kilometer van Paul Ricard en uiteraard ook beide testdagen in Spa-Francorchamps.

Update 2 april 2019

Hoe graag we dit nieuwtje ook echt hadden bevestigd, betrof het hier wel degelijk een aprilvis!

Foto's: McLaren Automotive & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op maandag 1 april 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons