van der Horst

Ferrari presenteert nieuwe F1-bolide voor 2013 (+ Foto's)

Ferrari F138
Ferrari F138
Ferrari heeft vandaag zijn nieuw strijdwapen voor het Formule 1 seizoen 2013 voorgesteld. Zoals we gisteren al meldden, wordt de rode bolide voorzien van het naamplaatje F138. In Maranello werd om kwart voor elf het doek van de nieuwe Ferrari-bolide gehaald, al lekten vlak voor de presentatie al enkele beelden van de nieuwe bolide uit.
Ferrari F138
Ferrari F138
Ferrari koos om, net als menig ander team, de presentatie van zijn nieuwe bolide eveneens via het Internet uit te zenden. Pittig detail, nog voor de eigenlijke presentatie startte, waren op de website onder de videospeler met live-videobeelden reeds foto's van de negenenvijftigste Ferrari F1-bolide zichtbaar. Ferrari had namelijk voor deze gelegenheid opgeroepen op Twitter de hastag #liveF138 te gebruiken en toonde de Tweets getagd met die hashtag eenvoudigweg op dezelfde web pagina. Zodoende kreeg de wereld dus iets eerder dan verwacht het nieuwe raspaard uit Maranello te zien.

De nieuwe Ferrari F138 lijkt sterk op de wagen van afgelopen seizoen en kent, net als de Lotus, een smallere achterkant; de achtervleugel kreeg eveneens een aanpassing. Daarnaast werd ook de voorkant van de wagen hertekend en kent de Ferrari daardoor niet langer de lelijke getrapte neus, al hebben de ingenieurs wel gebruik gemaakt van het cosmetische paneel dat sinds dit jaar is toegelaten op de neus.  De ganse wagen werd ontwikkeld in de windtunnel van Toyota in Keulen aangezien Ferrari zijn eigen windtunnel tot nader order gesloten heeft om deze op fouten te controleren.

Ferrari F138
Ferrari F138
Teambaas Stefano Domenicali wil dat de Scuderia dit jaar reeds van bij de start van het F1-seizoen in Melbourne in staat is te strijden voor de knikkers. De F138 wordt voor de eerste keer de garage uit gejaagd komende dinsdag tijdens de wintertesten te Jerez. Felipe Massa zal zoals geweten de eer krijgen de bolide als eerste aan de tand te voelen op het Spaanse circuit.

Later op de dag presenteert Force India zijn nieuwe bolide voor 2013.Foto's: Ferrari  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons