van der Horst

Kortnieuws met Marussia, Ferrari, de Nürburgring en Christian Horner

Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone
Uiteindelijk heeft Marussia als laatste team de datum van de onthulling van haar nieuwe wagen bekend gemaakt, de MR02 zal op 5 februari op het circuit van Jerez aan het publiek voorgesteld worden. Op de nieuwe Ferrari is het minder lang wachten, deze vrijdag krijgen we reeds de looks van het nieuwe raspaard uit Maranello te zien. De naam van de bolide werd reeds vooraf vrijgegeven en het wordt de F138. Eerder in de week liet Ecclestone weten dat alle gesprekken met de Nürburgring over het organiseren van de GP van Duitsland gestopt waren. Maar niets is minder waar blijkt nu want diezelfde Ecclestone kondigde nu aan dat de race op de Nürburgring definitief op de kalender gezet werd. En zij die dachten dat Red Bull teamchef Christian Horner op weg was naar Ferrari werden door het team de mond gesnoerd, want nu blijkt dat Horner zijn contract met het team van de energiedrank producent verlengde tot en met 2017.
De nieuwe Lotus en McLaren kregen wij al te zien, de Ferrari F138 en de nieuwe Force India volgen op vrijdag. Enkel het Russische Marussia team had nog geen datum vastgelegd voor de persvoorstelling van zijn nieuwe wagen, de Marussia MR02. Dat is uiteindelijk dan toch gebeurd, op dinsdag 5 februari net voor de start van de testen op het circuit van Jerez wordt de Marussia er aan de pers onthuld. Ondertussen heeft de GP2 vice-kampioen Luiz Razia in zijn thuisland aangekondigd dat hij de tweede rijder naast Max Chilton wordt, het team heeft het bericht noch bevestigd noch ontkend.

De nieuwe Ferrari krijgt de naam F138, waar de 13 staat voor het jaartal en de 8 voor het aantal cylinders. Het is trouwens het laatste jaar dat de 8 cylinder motor in actie komt, want net als alle anderen moet Ferrari volgend jaar overschakelen naar de V6 Turbo motor.

De Grote Prijs van Duitsland zal dan toch plaatsvinden op de Nürburgring, dat heeft Bernie Ecclestone zelve donderdag bekend gemaakt. Eerder in de week had de Formule 1 paus nog aangekondigd dat hij alle gesprekken met het in financiële problemen geraakte circuit gestaakt had en dat de race naar Hockenheim zou verhuizen. Blijkbaar wou Ecclestone wat druk zetten op de onderhandelaars en met succes dus, het alterneren van de race tussen de beide circuits gaat dit jaar dus gewoon verder. Lakoniek voegde hij er aan toe dat hij houdt van de Nürburgring en de kandidatuur van het circuit altijd gesteund heeft.

Sommige mensen zagen Red Bull teambaas Christian Horner al vertrekken naar Ferrari nadat hij vorige week opgemerkt was in Maranello. Red Bull drukte de geruchten de kop in door aan te kondigen dat Horner, die al van 2005 voor Red Bull werkt, zijn contract dat volgend jaar afliep met meerdere jaren verlengd heeft.

Foto: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op donderdag 31 januari 2013.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons