van der Horst

FFF Racing presenteert indrukwekkend programma

FFF Racing - Lamborghini Huracan Evo
FFF Racing - Lamborghini Huracan Evo
Voor het eerst sinds het debuut van de Lamborghini Huracan is Grasser Racing Team niet het enige fabrieksteam van de Italiaanse constructeur in de Blancpain GT Series. FFF Racing, de regerende kampioen in Blancpain GT Asia en gedirigeerd door officieel Lamborghini-rijder Andrea Caldarelli, heeft vandaag een indrukwekkend programma voorgesteld voor het kampioenschap van SRO, met drie exemplaren van de Huracan Evo voor zowel sprint als uithouding.
FFF Racing trekt komend seizoen naar de Blancpain Endurance Cup en de Blancpain GT World Challenge Europe, de gewezen sprintvariant, en heeft daarvoor een horde fabrieksrijders in de armen gesloten. Bovendien neemt het Chinees-Italiaanse team - de Chinees Fu Songyang is mede-eigenaar - ook het sponsorgeld van Orange1 over dat vorig jaar te zien was op de wagen van Grasser Racing Team.

Teambaas Andrea Caldarelli zit ook komend seizoen aan het stuur, samen met zijn landgenoot Marco Mapelli op de auto met startnummer 563. De jonge Deen Dennis Lind wordt de derde man tijdens de uithoudingswedstrijden en dus ook tijdens de 24 Uur van Spa. Er wordt nog een tweede Pro-wagen ingeschreven in de Endurance Cup, voor Frank Perera, Giovanni Venturini en Phil Keen (#519). De Brit vormt voor het sprintwerk een duo met de Japanner Hiroshi Hamaguchi in Pro-Am. FFF Racing mikt in beide kampioenschappen ook op de Silver Cup, met Taylor Proto, Diego Menchaca en Michele Beretta (#555) als aanvulling in de langere races.

Bortolotti blijft bij Grasser Racing

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracan
Grasser Racing Team, de Oostenrijkse kampioen in de Blancpain GT Series van 2017, verdwijnt echter niet uit beeld. Mirko Bortolotti en Christian Engelhart vormen een pijlsnelle tandem in de World Challenge Europe met de Lamborghini #63, terwijl Rolf Ineichen de - misschien iets minder snelle - versterking is in de vijf wedstrijden van de Endurance Cup. Het team communiceert later over de rijders die de Huracan #19 de sporen zullen geven.

Foto's: FFF Racing - Blancpain GT Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op vrijdag 8 maart 2019.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons