van der Horst

FIA European Rallycross Championship: Michaël De Keersmaecker mist de eerste afspraak

Michaël De Keersmaecker
Michaël De Keersmaecker
Volgend weekend 31 maart en 1 april start het FIA Europees kampioenschap new look in het Engelse Lydden Hill. Maar spijtig genoeg moet onze landgenoot Michaël De Keersmaecker forfait geven voor de eerste afspraak. De JDK rijder moest in de openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap in Maasmechelen een harde klap incasseren tijdens een aanrijding en liep daarbij een spierscheur op aan de arm.
  • Powercars
Na een medische controle deze morgen werd de man uit Londerzeel geadviseerd om volgend weekend niet te rijden en de arm nog enkele tijd rust te gunnen, anders zou dit de genezing in het gedrang brengen en leiden tot ernstige schade.

“Het nieuws kwam als een donderslag bij heldere hemel”, aldus Michaël De Keersmaecker. “Men ging er na de crash van uit dat het mogelijk over een spierscheur ging en enkele dagen later kreeg ik de bevestiging. Ik moest het acht weken rustig aan doen en ik was ervan overtuigd te kunnen starten in Lydden Hill. Vandaag kreeg ik evenwel het slechte nieuws dat racen in rallycross uit den boze is voor een goed herstel te garanderen. Ik ben zeer teleurgesteld, maar zal de raad van de dokters volgen om de rest van het seizoen niet in het gedrang te laten komen”, aldus een teleurgestelde Michaël De Keersmaecker.

De Keersmaecker reist wel af naar Engeland om de concurrentie en het nieuwe systeem te kunnen inschatten in afwachting van de tweede ontmoeting in Portugal eind april.

Foto: IMG pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Internationaal op vrijdag 22 maart 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lydden Hill.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons