van der Horst

FIA GT Nations Cup: al 10 landen ingeschreven - Belgisch project in de maak

Porsche's uit de GTE klasse
Porsche's uit de GTE klasse
Tien landen hebben zich reeds inschreven voor de FIA GT Nations Cup, een nieuw evenement dat eind dit jaar (1 december) voor het eerst wordt georganiseerd op het circuit van Bahrein. Australië, Wit-Rusland, Taiwan, Denemarken, Hong Kong, Italië, Japan, Saudi Arabia, Zweden en Thailand hebben elk hun deelname al bevestigd volgens SRO, dat het evenement in samenspraak met de FIA organiseert. Het komt aan elke nationale autosportfederatie toe om een rijderspaar aan te duiden dat hun land zal vertegenwoordigen. Ook in België wordt een deelname voorbereid en is er al een aanvraag bij de RACB ingediend, verdere details ontbreken evenwel. Bulgarije, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Indonesië werken eveneens aan een deelname aan de FIA GT Nations Cup.
  • De Swert Opticiens
In tegenstelling tot de FIA GT World Cup in Macau, richt de FIA GT Nations Cup zich op nieuwelingen (Silver) en gentlemen-rijders (Bronze) die per wagen hun land zullen vertegenwoordigen. De nationale autosportfederaties staan in voor het selectieproces van piloten en teams. Het evenement staat uiteraard enkel open voor GT3's die worden ingezet door privéteams en volgt twee weken na de FIA GT World Cup in Macau. Zo zullen onder meer AF Corse, Kessel Racing en Black Falcon instaan voor het runnen van de wagens.

Het weekend bestaat uit twee vrije trainingen van 80 minuten, gevolgd door twee kwalificatiesessies van 20 minuten die de grid bepalen voor de twee kwalificatiewedstrijden van elk 60 minuten. Uiteindelijk wordt de winnaar van de FIA GT Nations Cup aangeduid in de hoofdrace, tevens over 60 minuten. De race maakt deel uit van het Bahrain GT Festival, waar ook de SRO GT4 International Cup, de Bahrain Classic Challenge en de Porsche GT3 Challenge Middle East in actie komen.

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 30 augustus 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons