van der Horst

FIA GT Series: Anthony Kumpen: "We willen winnen in Zolder"

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen is zonder twijfel een van de gezichten achter de promotiecampagne voor de FIA GT Series meeting op Circuit Zolder. De sympathieke Limburger treedt in Zolder aan als één van de favorieten voor de eindoverwinning en steekt die ambitie evenmin onder stoelen of banken. Autosport.be had een kort gesprek met de Hasselaar over hoe zijn ideaal weekend er uitziet.
Nogaro: De kwalificatierace in beeld gebracht
"Het lijdt geen twijfel dat dit een belangrijke wedstrijd is voor mij. Het begin van het seizoen was niet even eenvoudig, het team was vrij nieuw en een nieuwe teamgenoot vergt ook altijd wat aanpassing. Nu, ik kan met de hand op het hart zeggen dat alles enorm vlot verlopen is achteraf gezien. Zowel Enzo (Ide nvdr.) als ikzelf kenden de wagen en ik kende de mensen in het team nog van vroeger. Belangrijk is dat iedereen ondertussen goed op elkaar is ingespeeld, de sfeer is opperbest en dat is toch steeds van kapitaal belang in een teamsport."
 
Nogaro: De hoofdrace in beeld gebracht
"Als iedereen op elkaar is ingespeeld, volgen goede resultaten vaak vanzelf, al is er natuurlijk altijd een portie geluk mee gemoeid, zeker in mechanische sporten. We moeten zeker voor een podium kunnen gaan in onze thuiswedstrijd, maar het doel is simpelweg winnen. Zowel Enzo als ik kennen Circuit Zolder als onze broekzak en die kennis moeten we kunnen ombuigen tot een voordeel. Het niveau van het kampioenschap is hoog, zelfs nu de WK-status weg is, dus de concurrentie zal er niet minder om zijn. Ik ben er evenwel van overtuigd dat we hier hoge ogen kunnen gooien."
 
Beelden van de testdag te Circuit Zolder
Gevraagd naar zijn mening over het kampioenschap en deze meeting in het bijzonder, bevestigt Kumpen de algemene tendens. "Het kampioenschap is super! Geweldig spectaculair dit jaar, veel goede wagens, ervaren teams, sterke combinaties van piloten. Ik denk dat Circuit Zolder werk zal hebben om een mooier weekend voor de fans te presenteren dan dit. Reken daarbij nog de mooie nevenraces met BRCC en Supercar Challenge met toppiloten als Bert Longin, Jeffrey Van Hooydonck, Koen Wauters etc. en je hebt gewoon opnieuw een topaffiche. Ik denk niet dat ik ooit al met meer motivatie een openingsmeeting te Circuit Zolder heb aangevat!"

Welk van de acht merken gaat volgens jou met de zege lopen tijdens de FIA GT Series hoofdrace te Circuit Zolder? Laat het weten via de poll op onze facebook pagina!

Foto's: Georges De Coster, Vincent Wouters & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT Series op donderdag 18 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons