van der Horst

FIA GT Series: Endurance: PK Carsport wint meteen bij terugkeer

PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport - Audi R8 LMS
Bert Longin, Anthony Kumpen en Maarten Makelberge hebben PK Carsport meteen de zege geschonken bij de terugkeer van deze roemruchte naam naar de Belgische circuitscène. Het was uiteindelijk de minder ervaren Makelberge die na anderhalf uur aan de meet nog een kleine vijf seconden overhield op een sterk opzettende Fréderic Bouvy en diens ProSpeed Porsche. Longin en Kumpen bouwden in hun respectievelijke rijbeurten een groot genoege marge op zodat hun wagen niet meer zou worden bijgehaald, maar gaven achteraf ook toe de limiet van de wagen bereikt te hebben. Ook Jeffrey Van Hooydonk bracht de Brass Racing Viper in de slotfase nog sterk naar voren en werd met de wagen die hij deelt met Jerry De Weerdt derde op een 18-tal seconden achterstand.
Brass Racing - Dodge Viper GT3
Brass Racing - Dodge Viper GT3
De oudere GPR Aston Martin DBRS9 van Grivegnee/Schmetz presteerde opvallende sterk en was steeds voorin te vinden maar Grivegnee moest in de laatste paar minuten nog lijdzaam toekijken hoe Bouvy en Van Hooydonk hem passeerden voor de twee overige podiumplaatsen. De andere GPR Aston Martin, maar dan de Vantage GT3 – in theorie snelste wagen van het veld – vinden we uiteindelijk pas terug op de vierde plaats. Deze wagen van de laatste generatie vertrok weliswaar vanaf de pole en zette de snelste wedstrijdronde neer, maar verloor bij de start meteen de leiding en kon op de baan niet de vereiste voorsprong opbouwen om de extra wachttijd in de pits te compenseren. Het trio Verbergt/Dupont/Redant werd uiteindelijk vijfde, voor de Belgian Racing Porsche die op het einde nog een extra keer door pitstraat moest passeren omdat de wagen niet de verplichte tijd stilstond. De Scuderia Monza Ferrari van de gebroeders Thiers kwam als zevende over de meet, maar zij konden nog niet over het volle potentieel van hun gloednieuwe Ferrari F458 Challenge beschikken.

Onze fotografen zorgden tevens voor een fraai fotoboek met foto's van de BRCC in het kader van de FIA GT Series te Circuit Zolder.

c4a9001cae5833722c2b0b668f035d03d7753b1c.jpg


Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belgian Racing Car Championship op zondag 21 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons