van der Horst

Zandvoort: Mercedes voert tabellen aan na vrije trainingen

HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3 #1
HTP Gravity Charouz - Mercedes SLS AMG GT3 #1
Na een lange pauze van goed tien weken schoten vandaag de FIA GT Series weer in actie op het circuit van Zandvoort. Uiteindelijk kwamen er niet 21, maar wel 20 wagens opdagen voor een ritje op de achtbaan in de duinen van onze Noorderburen. De Vita4One BMW, waar we eerder al vraagtekens bij plaatsten, maakte de verplaatsing dan ook niet. Na afloop van de twee 80-minuten durende sessies was het uiteindelijk de HTP-Charouz Mercedes #1 van Maximilian Buhk en Alon Day die een rondje Zandvoort het snelste aflegde, de Israëliër Day realiseerde een 1:39.575. De lange SLS oogt zich overigens goed thuis te voelen op het circuit aan de Noordzee want ook de tweede chrono ging naar het team, het Pro-Am exemplaar van Sergei Afanasiev en Andreas Simonsen moest amper 0.007s toegeven.
  • De Swert Opticiens
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #11
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra GT3 #11
De Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra van kampioenschapsleiders Ortelli/Vanthoor was in de eerste vrije training nog auteur van de snelste chrono, maar strandde in de namiddagsessie op ruime achterstand (+2.159s). Desondanks was hun ochtendlijke tijd nog steeds goed voor de derde beste dagtijd. Afgaande op de tijden in VT2 lijken we ons overigens te mogen gaan opmaken voor een spannend sprintweekend, maar liefst 10 wagens (verdeeld over zes verschillende merken!) bleven binnen een seconde van de besttijd.
 
Sebastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3 #10
Sebastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C GT3 #10
De Phoenix Audi van Enzo Ide en Anthony Kumpen realiseerde in de voormiddag de vijfde (+0.616s) en in tweede sessie de zevende tijd (+0.510s), de West-Vlaamse Limburgse tandem is dus zeker bij de pinken. De RJN GT Acadamy Nissan van Wolfgang Reip noteerde de 13e tijd in VT1, maar kwam vervolgens niet meer in actie. Reip gaf trouwens aan zich enorm te amuseren op het glooiende asfaltlint in de duinen. De McLarens van Sébastien Loeb Racing lieten het wat afweten vandaag en konden nooit beter doen dan de achtste plek (#9 van Parente in VT2), het team van de negenvoudige wereldkampioen rally is dit weekend overigens ook actief in het Franse GT Tour met twee exemplaren van de Britse GT.

Uitslag VT1
Uitslag VT1
Uitslag VT2
Uitslag VT2







Foto's: Fabre/SRO



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 5 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Masters of Formula 3.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons