van der Horst

Zandvoort: 21 GT3's aan de start – Rodrive met Lamborghini – V8 Racing met Corvette

Zolder: De hoofdrace in beeld gebracht
Nadat de FIA GT Series in april voor het laatst in actie kwamen op het Zolderse asfaltlint, zakt het sprintkampioenschap van SRO komend weekend af naar de Zandvoortse duinen na een pauze van goed 10 weken. Waar we in Nogaro en Zolder nog respectievelijk 24 en 22 wagens op de inschrijvingslijst telden, zullen er bij onze Noorderburen 21 wagens verdeeld over 7 verschillende merken oplijnen op de startgrid. De Pro-Cup is wederom het best vertegenwoordigd met 11 deelnemers, terwijl in Pro-Am 9 GT3’s staan ingeschreven en er één enkele HTP Mercedes uitkomt in de Gentlemen Trophy. De grote blikvanger van de Belgische manche, de Reiter Lamborghini van het duo Kox-Rosina, is er niet meer bij.
Zolder: De eerste vrije training in beeld gebracht
De deelnemerslijst herbergt ook ditmaal enkele opvallende wijzigingen en toevoegingen. Zo laat het Portugese Rodrive voortaan de verouderde Ford GT’s op stal en opteert het vanaf heden voor een Lamborghini Gallardo, het betreft weliswaar een enkel exemplaar bestuurd door Matheus Stumpf en nieuwkomer Patrick Cunha. Een opvallende ‘one-shot’ komt er dan weer van het Nederlandse V8 Racing dat voor de manche in eigen land een Corvette Z06 GT3 inzet voor de ervaren Duncan Huisman en Renault Mégane Trophy rijder Max Braams. Vita4one Racing Team duikt nog maar eens op op de deelnemerslijst, voorlopig weliswaar zonder rijders en bovendien gaf Michael Bartels in Zolder reeds aan andere prioriteiten te hebben.

Zolder: Warm-up in beeld gebracht
Hoewel er nog maar twee raceweekends achter de rug zijn, zal het kampioenschap na deze wedstrijd reeds halfweg zijn. De strijd voor de titel komt dus steeds meer centraal te staan en daarin heeft het Belgian Audi Club Team WRT momenteel de beste kaarten in handen met zowel de leiding bij de teams als bij de rijders (Vanthoor/Ortelli) in de Pro Cup. Voor ons Belgen is het daarnaast uitkijken of Anthony Kumpen en Enzo Ide met de Phoenix Audi hun vijfde plaats in de rangschikking kunnen verbeteren en natuurlijk ook naar de leercurve van onze eigenste Europese Nissan GT Academy winnaar Wolfgang Reip.

648fb443adf7463857a395ff4ddc73ae3a1a7546.jpg


Foto's: Marnik Mouchaers, Vincent Wouters, Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op dinsdag 2 juli 2013.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons