van der Horst

FIA GT Series: Belgen worden beloond met klassewinst in Supercar Challenge in Zolder

FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
Na de zege voor Ferrari gisteren, ging vandaag Henry Zumbrink met de zege aan de haal in de tweede wedstrijd van de Supercar Challenge powered by Dunlop op het circuit van Zolder. Zumbrink haalde het in zijn Volvo van Day-V-Tech voor de Dodge Viper SRT10 van Peter Hoevenaars en de Corvette C5-R van Roger Grouwels. De Belgen kleurden de GT-divisie en namen de zege in de klasse dankzij de DVB Racing Viper GTS-R van Wim Lumbeeck.

Belgisch onderonsje in GT

FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
De wedstrijd draaide uit op een duel tussen de Viper GTS-R en de BMW M3 Silhouette van Steve Vanbellingen en Ward Sluys, waarbij laatstgenoemde even in de fout ging en zo de winst uit handen gaf. “Even concentratieverlies,” klonk het bij Vanbellingen, “maar dat kan de beste overkomen.” Het podium had helemaal zwart-geel-rood kunnen kleuren, tot problemen de kop op staken op de Delahaye Volvo TC10 V8 van de Fransman Pierre-Etienne Bordet, die in de aanvangsfase nochtans kon wegrijden van de concurrentie.

Minder succes was er in de GTB-categorie, waar Werner van Herck op een haperende Mazda 3 toch nog een derde podiumplaats in de wacht kon slepen. Wie vanavond echter niet tevreden naar huis gaat, is Patrick Lamster (EMG Motorsport Porsche). “Dit was niet mijn beste dag. Ik kon het ritme niet volgen, en toen ik het ritme probeerde op te drijven, maakte ik enkele kleine foutjes. Volgende keer beter!”

Jimmy Adriaenssens indrukwekkend

De zege in de Supersport-klasse van de Supercar Challenge powered by Dunlop ging op zondag naar Bas Schouten en Jeroen Mul op de JR Motorsport BMW 132 GTR, voor Ferry en Robin Monster in de SEAT Leon Supercopa van Team Riwal Racing en de laureaten van gisteren, Koen Bogaerts en Pieter van Soelen, die ondanks problemen in de slotfase toch nog op het podium mochten plaatsnemen met hun European Staffing Racing BMW E46 Coupé GTR. Jimmy Adriaenssens viel als beste Belg net naast het podium, maar werd wel tweede in de SEAT-klasse.

Na de lekke band van gisteren, verliep vandaag wel alles vlekkeloos voor de jonge Antwerpenaar, die uitkomt voor het Spork Racing Team. “Toch ben ik niet helemaal tevreden over dit openingsweekend. Ik heb het gevoel dat de auto op negentig procent van zijn kunnen draait en mik voor de volgende wedstrijd dan ook op het algemene podium”, verklaarde de strijdvaardige Belg na afloop.

Spork Racing Team - Seat León Supercopa
Spork Racing Team - Seat León Supercopa
Achter Adriaenssens ontspon zich een hevige strijd tussen de Belgen Jonas De Kimpe – Vincent Van Paemel (Spork Racing) en Chris Voet – Bart van den Broeck (Racekicks) voor de laatste plek op het podium bij de SEAT. Uiteindelijk mocht het Racekicks-duo plaatsnemen op het derde podiumtrapje. “Dit was echt een amusante wedstrijd, al ging het in de laatste bocht nog bijna fout voor ons. We zijn erg gelukkig om voor de tweede maal dit weekend op het podium te mogen staan”, zei Bart van den Broeck na een champagnedouche op het podium. Ook een moegestreden Jonas De Kimpe was erg tevreden met de hevige strijd op de baan.

Luc de Cock kon tegen alle verwachtingen in toch de start nemen, maar kon niet het volledige potentieel van zijn Lotus 2/11 benutten. Toch eindigde de rijder uit Ternat nog op een vijfde plaats algemeen. Ook Pascal Nelissen-Grade en Patrick Poncelet (MTE Racing BMW 1) eindigden in de top 10, en waren erg tevreden over de geboekte progressie in vergelijking met gisteren.

FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
De MSE BMW E36 M3 Coupé, die dit weekend trouwens alleen bestuurd wordt door Bart Van Samang, kende vandaag heel wat moeilijkheden. De wagen ging rond nadat een element aan de ophanging van de Duitse wagen was afgebroken. De echte pechvogel van het weekend was echter Ruddy Lemmens, die in zijn KTM X-Bow bijna niet aan rijden toekwam. “Ik snap het niet. Vrijdag reed de wagen nog als een metronoom, en gisteren ging dan opeens de versnellingsbak kapot, waardoor we de eerste wedstrijd links moesten laten liggen. Vandaag nemen we dan wel de start, maar na enkele ronden valt de wagen om een onverklaarbare reden opnieuw stil. Volgende keer beter.”

Supercar Challenge press - Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 22 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons