van der Horst

FIA GT Series: Belgian Audi Club blikt terug op zege van Kumpen, Longin & Makelberge

Kumpen-Longin-Makelberge - Audi R8 LMS
Kumpen-Longin-Makelberge - Audi R8 LMS
Samen met Maarten Makelberge, hebben Anthony Kumpen en Bert Longin al meteen een eerste zege te pakken in de openingsmanche van het Belgian Racing Car Championship, het nationale kampioenschap uithouding. De Audi R8 LMS van het team PK-Carsport wist de Porsche van Fred Bouvy, kampioen in 2012, af te houden en zo een eerste dik verdiende succes te laten optekenen.
  • Dreamdrive
« Ongelooflijk ! Dat had ik nooit verwacht ! » Maarten Makelberge parkeert zijn Audi #7 aan de voet van het podium, doet zijn helm uit en juicht. In een spannende slotfase wist hij Frédéric Bouvy, de BRCC-titelhouder af te houden. "Ik heb geprobeerd om me niet onder druk te laten zetten en gewoon te proberen mijn uiterste best te doen. Ik wil het team en mijn ploegmaten bedanken die het grootse deel van het werk op zich hebben genomen. Ik ben heel gelukkig !"

Vijfde na afloop van de kwalificaties, rukte de Audi R8 LMS al snel op naar de tweede plaats na een uitstekende eerste ronde van Bert Longin. "Ik zat meteen in het goede ritme", lachte Bert. "Tijdens mijn stint ben ik echt op het gas gaan staan maar ik slaagde er niet in om de Aston Martin van Dupont voor te blijven. Zij hebben een recentere wagen en we wisten dat wij qua snelheid moesten onder doen. Maar ik rekende op Anthony om verder aan te vallen."

Op het circuit dat hem zo na aan het hart ligt, is dat iets wat je de Hasselaar geen twee keer moet zeggen. Hij verzorgde het spektakel, loodste de Audi naar de leiding en bouwde de voorsprong voldoende diep uit alvorens het stuur door te geven aan Maarten Makelberge. "In tegenstelling tot mezelf, is Maarten niet vertrokken op nieuw rubber", vertelde Anthony. "Maar voor een piloot met zo weinig ervaring, slaagde hij met vlag en wimpel ondanks de druk waarmee hij moest omgaan. We wisten dat onze 5de plaats op de startgrid niet belangrijk was. Veel belangrijker was het goed voorbereiden van de wedstrijd en dat is gelukt. Ik ben blij hier met mijn twee kameraden te kunnen winnen."

Het verschil van iets minder dan 5 seconden bij het afvlaggen, de aanwezigheid van vier verschillende merken op de eerste vier plaatsen (Audi, Porsche, Dodge en Aston Martin) en het enthousiasme over het kampioenschap doet vermoeden dat we een boeiend seizoen te gemoed gaan. Voor PK-Carsport wordt de volgende opdracht de ‘Trophée de Bourgogne’ op de Franse omloop van Dijon-Prenois. Er wordt nu reeds volop afgeteld !

Belgian Audi Club PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op dinsdag 23 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons