van der Horst

FIA GT Series: België ook in 2013 goed vertegenwoordigd in Supercar Challenge

Supercar Challenge te Circuit Zolder
Supercar Challenge te Circuit Zolder
Zaterdag en zondag is Circuit Zolder het middelpunt van de Benelux-racerij. Op de Limburgse omloop staan de eerste races van de Supercar Challenge powered by Dunlop op het programma en het lijkt er weer op dat de strijd tussen Nederlanders en Belgen, met als scherprechters heel wat buitenlanders, opnieuw spektakel van de bovenste plank zal opleveren. Er staan tijdens het eerste raceweekend op Circuit Zolder meer dan vijftig wagens aan de start, waaronder een aantal Belgen die nog beter willen doen dan afgelopen seizoen.
  • St. Paul

Belgen weer van de partij

Starten we met de Divisie GT, waar we de prachtige en haast legendarische Chrysler Viper van DVB RACING terugvinden. Aan het stuur zit zoals gewoonlijk Wim Lumbeek, die in zijn kansen gelooft. “Ik ben van divisie veranderd en ik denk dat mijn wagen nu weer competitief zal zijn. DVB RACING heeft de Viper tot in de puntjes gereviseerd en we zijn er allemaal klaar voor.” Delahaye Racing zet de Volvo S60 V8 voor de Fransman Pierre-Etienne Bordet in.

De Divisie GTB is bijna een volledig Belgische aangelegenheid. We zien er opnieuw de schitterende Mazda 3 van Werner Van Herck, die zonder meer een gooi naar de titel zal doen. "We hebben inderdaad besloten om terug aan de Supercar Challenge deel te nemen. Vorig seizoen is ons goed bevallen, zeker qua organisatie”, verklaart Van Herck. “Al met al een mooie omkadering en spannende races.”

Steve Vanbellingen en Ward Sluys kloppen is voor de man uit Turnhout dan ook een eerste opdracht. De nummer drie van vorig jaar, Stand 21-man Steve Vanbellingen, doet het nu met een nieuwkomer in de Supercar Challenge powered by Dunlop, Ward Sluys. “Ik kijk in ieder geval enorm naar het seizoen uit. Het is een zeer afwisselend seizoen, op schitterende omlopen, in binnen en buitenland en mijn teamgenoot is iemand die bijzonder veel ervaring heeft. Ik ga er dan ook van uit dat er wel resultaten zullen volgen”, geeft de man uit de Carnavalsstad Aalst aan.

Last but not least is er de Porsche 911 van Patrick Lamster. Hij heeft zo zijn redenen om voor de raceklasse van Dick van Elk te kiezen. “Ik heb voor Supercar Challenge gekozen om dat wij op zoek zijn naar een race serie zonder veel zever, duidelijke lijnen en met veel toegevoegde waarde.”

Stevige Belgische delegatie

Maar wat gezegd van de Divisie Supersport! Niet minder dan 8 wagens met een Belgische bemanning maken de verplaatsing naar Limburg. Niet enkel zijn er de krijgers van de Seat Leon Supercopa, de Belgen zien we ook met BMW, KTM, Saker en Lotus!

Jimmy Adriaenssens mogen we gerust de vaandeldrager van het Spork Racing Team noemen. De jonge Antwerpse ingenieur doet het opnieuw met de snelle Brit David Nye, terwijl Jonas De Kimpe en Vincent van Paemel elkaar in de andere wagen van het team terugvinden. Tegenstand krijgen zij zeker van die andere Antwerpenaren, Chris Voet en Bart van den Broeck.

Nieuwkomers zien we onder meer in het kamp van BMW, met het Limburgse MSE. Bart Van Samang en Jef Van Samang, delen een BMW M3 Coupé. “De Supercar Challenge is een nieuwe uitdaging voor ons, we komen met onze BMW uit in de Supersport categorie waar de concurrentie niet van de minste is. Ook het format van de korte wedstrijden zal wennen worden. Vooral de openheid van de organisatie en de open reglementen brachten ons tot de keuze om aan deze wedstrijden deel te nemen.”

Nog in het Beierse kamp zien we de BMW 1 Solution F van de racende advocaat Pascal Nelissen-Grade en Patrick Poncelet.

In de categorie prestigieuze merken, denken we dan aan Lotus, dat met Luc De Cock een stevige vertegenwoordiger in de Supercar Challenge powered by Dunlop heeft. De Cock is brandend van ambitie: “Afgelopen jaar hebben we getoond dat de wagen potentieel heeft om mee te draaien met de top van het Supersport veld. We denken daarbij terug aan de overwinning in Zolder, de tweede plaats op de Nürburgring…”

Rest er ons nog de Saker RapX van Bert Longin en Wim Meulders, “de wagen heeft potentieel, maar nu is het werken aan de betrouwbaarheid”, aldus Longin. Om helemaal af te sluiten, zien we dan de KTM X-Bow van nieuwkomer Rudy Lemmens, die een toets exotisme aan de Supercar Challenge powered by Dunlop toevoegt.

Supercar Challenge pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op donderdag 18 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons