van der Horst

Zolder: Reacties na de hoofdrace

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Na de race vingen wij weer enkele reacties op van de rijders. Bij Lamborghini en Belgian Audi Club Team WRT niets dan tevreden gezichten natuurlijk. De andere teams beseffen dat er nog heel wat werk voor de boeg is om naar de top door te stoten.
Lamborghini Blancpain Reiter - Lamborghini LP560-4
Lamborghini Blancpain Reiter - Lamborghini LP560-4
Peter Kox - Reiter Lamborghini Gallardo GT3 FL II (winnaar)
“Ik had een heel goede start, Stéphane Ortelli raakte mij niet waarvoor veel respect, ik denk dat hij daardoor zelfs wat terrein verloor. Vervolgens had ik vrije baan en kon ik me focussen op snelle rondetijden. Bij WRT hield men het fair, het duel had ook heel anders kunnen aflopen. Het is fantastisch om hier te winnen zo dicht bij huis. We zijn al zo lang bezig met Reiter Engineering om deze wagen te perfectioneren en het is een prachtige beloning om hier meteen bij ons eerste optreden met de zege te gaan lopen. Vandaag zat alles eens een keer mee en konden we laten zien waar we toe in staat zijn met deze wagen.”
 
Stefan Rosina – Reiter Lamborghini Gallardo GT3 FL II (winnaar)
“Gisteren had ik ook al een duel met Laurens, maar toen begaf ik onder de druk. Dankzij Peter (Kox) had ik al een voorsprong toen ik de wagen overnam bij de pitstop en eigenlijk moest ik gewoon het hoofd koel houden en niet dezelfde fout maken als gisteren. In de laatste bocht probeerde hij (Vanthoor) nog, maar gelukkig aan de rechter kant waardoor ik de ideale lijn kon blokkeren. Gisteren was maar een oefening, vandaag wes hzt voor echt en het is hier dat het telt.”
 
Laurens Vanthoor - Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Laurens Vanthoor - Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Laurens Vanthoor – Belgian Audi Club Team WRT, Audi R8 LMS ultra (tweede algemeen)
Het was een goed gevecht, zoals het hoort, met respect voor elkaar. Natuurlijk ben ik toch wat teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben. Ik heb alles geprobeert maar uiteindelijk is het niet gelukt. Wat in Nogaro nog wel ging lukte hier niet, helaas. Dit is wel de manier waarop je een kampioenschap wint, we halen weer heel wat punten binnen met de tweede plaats vandaag en de zege van gisteren. Het duel met Stefan (Rosina) was close maar ik wou hem zeker niet van de baan duwen en zo de positie van ons beiden hypothekeren. Ik heb hem een paar keer wel een licht tikje gegeven gewoon om hem onder druk te zetten. De Lamborghini accelereerde gewoon beter en beschikt over kortere verhoudingen in de versnellingsbak, die achterstand maakte we aan het einde van de rechte stukken wel steeds goed tijdens het remmen. Al bij al nog steeds een goed resultaat.
 
Stéphane Ortelli - Belgian Audi Club Team WRT, Audi R8 LMS ultra (tweede algemeen)
“Laurens (Vanthoor) deed het weer fantastisch. Dit is wat we willen zien, zeker met het oog op het kampioenschap. Peter Kox was tijdens mijn stint gewoon beter, dat moet ik toegeven. Het team heeft natuurlijk ook weer perfect gewerkt met foutloze en snelle pitstops. Laurens was in zijn stint duidelijk sneller dan Rosina, maar de Lamborghini accelereerde gewoon beter uit de bochten waardoor het heel moeilijk was voor hem om in te halen.”
 
Eduard Sandstrom - Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Eduard Sandstrom - Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Edward Sandström – Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra (derde algemeen)
“Eerst en vooral proficiat aan het Reiter team. Zelf had ik een goede start, in de eerste bocht kon ik oprukken van de vijfde naar de derde plek. Vervolgens was het gevoel met de wagen goed en kon ik echt pushen, uiteindelijk koos ik er voor om gewoon Stéphane (Ortelli) te volgen. Naar het einde van mijn stint ging de grip wat van mijn banden waardoor het verschil weer wat groter werd. De wagen was vandaag beter dan gisteren, maar de volgende keer moet ik gewoon iets beter op mijn banden letten.”
 
Frank Stippler – Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra (derde algemeen)
“Edward en ik hadden hetzelfde probleem. Onze wagen had een licht andere setup, maar die vergde iets teveel van de achterste banden. Vooraf zeiden we al dat het sowieso een goed resultaat zou zijn als wij a
chter Laurens zouden eindigen die op dit circuit gewoon de snelste is.”

Hans Reiter - Lamborghini Blancpain Reiter
Hans Reiter - Lamborghini Blancpain Reiter
Hans Reiter - Blancpain Reiter  ( #24 Lamborghini LP560-4 ) P1
‘I feel like partying’, waren de eerste woorden die Lamborghini Blancpain Reiter teambaas Hans Reiter zei na de overwinning van zijn pupil Peter Kox aan de zijde van Stefan Rosina.
“Het was een schitterende race maar Audi maakte het ons van het begin tot het einde moeilijk. Wel moet ik Vanthoor en Ortelli bedanken voor hun faire wedstrijd, zo moet het zijn. Dat wij op het einde dan de zege grijpen maakt het allemaal super! Dit gaat ook zeker bij Lamborghini een belletje doen rinkelen en hopelijk krijgen we zo fabrieksteun voor de rest van het seizoen met hopelijk een tweede auto.”.
 
BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW E89 Z4
BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW E89 Z4
Sergio Jimenez - BMW Sports Trophy Team Brazil ( #21 BMW E89 Z4 ) P11
“Het is een ontgoochelend weekend geweest voor ons! Vooraleerst hadden wij een uitermate slechte kwalificatie. We kregen onze banden niet op temperatuur en worstelden ook met de BOP ( Balance Of Performance ). Door onze kleinere ‘bride’ krijgen we niet het gewenste vermogen uit onze motor en kunnen bijgevolg niet vechten met de andere deelnemers. Dit is frustrerend want ondanks de leerfase die we moeten doormaken zouden we toch ook graag competitief zijn.”
 
Caca Bueno - BMW Sports Trophy Team Brazil ( #0 BMW E89 Z4 ) P7
“We hadden natuurlijk niet verwacht om hier onmiddellijk te winnen maar niet competitief zijn, is moeilijk om te verteren. Met de zevende plaats van vandaag bewijzen we echter wel dat we er staan en dat de mogelijkheden er zijn om nog hoger op te geraken mits een aanpassing van de BOP. We hebben ondertussen al veel geleerd tussen de races door en maakten al de nodige progressie dit weekend. Zandvoort is echter ongeveer hetzelfde circuit als Zolder dus hopen we dat er voor Zandvoort de nodige wijzigingen zijn aangebracht door de FIA en SRO.”
 
 
Foto's: Marnik Mouchaers  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons