van der Horst

FIA GT World Cup: Winst voor Maro Engel en Mercedes (+Video)

Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
Maro Engel - Mercedes SLS AMG GT3
Maro Engel heeft de eerste editie van de FIA GT World Cup in de straten van Macau op zijn naam geschreven. De Duitser vertrok vanop pole nadat hij gisteren de winst in de kwalificatierace van Stefan Mücke had geërfd en controleerde vervolgens wedstrijd in zijn fabrieks Mercedes SLS AMG GT3. Engel werd bij de start wel nog aangevallen door de rode Phoenix Audi R8 LMS van vijfvoudig Macau winnaar Eduardo Mortara, maar de Italiaan werd achteraf door de stewards bedacht werd met 20 seconden straftijd voor een jumpstart.
  • LTF
Macau GT World Cup
Macau GT World Cup
In eerste instantie was het Renger van der Zande die als buffer fungeerde met de tweede fabrieks SLS. De wagen van de Nederlander liep later in de wedstrijd echter schade op in het verkeer waardoor hij Mortara, René Rast (WRT Audi) en Stefan Mücke (Aston Martin) moest laten gaan. De race kwam tot een voortijdig einde nadat een van Porsche 997 GT3-R achter de saferty car van de baan ging. Mortara verloor achteraf dus zijn tweede plaats, waardoor René Rast uiteindelijk tweede werd voor Audi. Stefan Mücke vervolledigde het podium met zijn Craft Bamboo Racing Aston Martin V12 Vantage. 

Dankzij de vierde plaats die Renger van der Zande ondanks zijn gehavende wagen nog uit de brand wist te slepen ging ook de constructeurs titel naar Mercedes. Mortara werd uiteindelijk als zesde geklasseerd, voor de McLaren 650S GT3 van Alvaro Parente. Dylan Derdaele haalde de finish niet met de Gulf Racing JP Porsche, waarover later meer.

--- UITSLAG FIA GT WORLD CUP MACAU (PDF) ---Foto's: FIA GT World CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 22 november 2015.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons