van der Horst

FIA GT World Cup: Mortara wint voor de zesde keer in Macau (+ Video)

Edoardo Mortara
Edoardo Mortara
Edoardo Mortara heeft zijn reputatie als 'koning van Macau' nog meer kracht bijgezet door voor een zesde keer te winnen in de straten van Macau. Na twee overwinningen in zijn F3-carrière en vervolgens drie voor Audi, scoorde hij vandaag zijn eerste zege voor Mercedes-AMG. Op een opdrogende piste was de Italiaan beter dan Robin Frijns en Maro Engel, die elk een aanval op de leider lanceerden, maar uiteindelijk in het zog van Mortara finishten.
Mortara had de overwinning al half op zak aangezien hij van op de pole mocht vertrekken na zijn overwinning in de kwalificatie race gisteren, die amper acht deelnemers telde na de mega crash (+ video). Vandaag stonden er overigens maar 14 GT3's aan de start waarvan er negen aan de finish stonden. Onze landgenoot Laurens Vanthoor was een van de ongelukkigen wiens wagens niet tijdig kon hersteld worden. Hoewel de baan er nog vochtig bij lag en de wedstrijd van start ging achter de safety car opteerde zowat het hele veld voor slicks.

Mortara controleerde, terwijl de safety car nog tweemaal de wedstrijd neutraliseerde, maar de Italiaan maakte in de eindfase enkele kleine foutjes waardoor Frijns en Engel nog sterk kwamen opzetten. De Nederlander werd tweede op amper 0.6s na een slechte start van het weekend. Frijns kende problemen in de kwalificaties en vatte de kwalificatie race achteraan de grid aan, overleefde de mega crash en deed in de main race alsnog mee voor de overwinning.

--- UITSLAG FIA GT WORLD CUP MACAU (PDF) ---



Foto: Macau GP



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op zondag 19 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Macau.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons