van der Horst

Zolder: WRT Audi #12 snelste in door regen verstoorde vrije sessie 2

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Koud weer, wind en uiteindelijk ook regen maakten dat de teams zich in de tweede vrije sessie concentreerden op het afstellen van de wagens voor de natte piste. Een kwartier na de start ging de Team India BMW in de Jacky Ickx chicane hard in de vangrails en zorgde voor een eerste code rood. Wanneer op zeven minuten van het einde de Rodrive GT in de eerste linkse in het zand dook, werd de training definitief afgevlagd. René Rast had in het begin van de sessie van de droge baan geprofiteerd om de snelste tijd neer te zetten.
Team India by BMW Team India - BMW Z4
Team India by BMW Team India - BMW Z4
Onder een dik wolkendek en bij koude temperaturen ging de tweede vrije sessie van de FIA GT Series van start. De wagens waren nog maar net begonnen aan het neerzetten van de eerste snelle ronden, of de eerste druppels vielen uit de hemel. Verrast door de natte piste, ging de Team India BMW in de Jacky Ickx-chicane aan het slippen en knalde hard de vangrails in. De wagen was vooraan zwaar beschadigd en ook de vangrail had schade opgelopen door de impact. De sessie werd dan ook afgebroken en het vergde 20 minuten om de schade aan de barriers te herstellen. Rast had op dat moment de snelste tijd gereden voor Proczyk (GRT Grasser Lamborghini) en Campanico (Novadriver Audi). Het werd al snel duidelijk dat door de aanhoudende regen de tijden niet meer verbeterd zouden worden.

SMS Seyffarth Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
SMS Seyffarth Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Op intermediates begonnen de wagens aan het tweede deel van de training. De meeste teams concentreerden zich dan ook op het afstellen van de wagens voor natte omstandigheden of oefenden op het wisselen van banden. Even droogde de baan nog op en werden de slicks weer bovengehaald, maar al snel stapelden opnieuw donkere wolken zich op boven het circuit. Bij de Belgian Audi Audi Club Team WRT vond men het welletjes en even na half sessie haalde men de wagens definitief naar binnen. De piste eiste weer veel van de remmen en onder meer Chandhok moest de remmen van zijn Mercedes laten vervangen. Zeven minuten voor het einde ging een Rodrive Ford diep in de zandbak van de Eerste Linkse. Het kostte heel wat moeite om de wagen los te krijgen en de organisatie besloot de sessie definitief af te vlaggen. De tijden van het begin van de sessie werden inderdaad niet meer verbeterd en Rast bleef de snelste voor Proczyk, Campanico, Zonta (BMW Team Brazil), Rosina (Reiter Lamborghini), Stippler (WRT Audi), Ortelli (WRT Audi), Loeb (Loeb Racing McLaren), Afanasiev (Gravity Charouz Mercedes) en Buncombe (RJN Nissan).

Onze fotografen zorgden tevens voor een pagina met foto's van de FIA GT sessies op vrijdag.

Top tien Vrije Training 2 FIA GT Series Zolder 2013

01. Rast/Mayr-Melnhof (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra) - 1:30.274
02. Baumann/Proczyk (GRT Grasser Racing Team Lamborghini LP560-4) - 1:31.209
03. Vieira/Campanico (Novadriver Audi R8 LMS ultra) - 1:31.412
04. ZontaJimenez (BMW Team Brazil BMW Z4) - 1:32.224
05. Kox/Rosina (Blancpain Reiter Lamborghini Lamborghini LP560-4) - 1:32.319
06. Sandström/Strippler (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra) - 1:32.427
07. Ortelli/Vanthoor (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra) - 1:32.523
08. Loeb/Parente (Sébastien Loeb Racing - McLaren MP4-12C) - 1:32.593
09. Simonsen/Afanasiev (HTP Gravity Charouz Mercedes SLS AMG GT3) - 1:32.619
10. Ordóñez/Buncombe (Team RJN Nissan GT-R) - 1:32.639

Foto's: Martijn Wouters  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons