van der Horst

Fuji: Markus Palttala versterkt IMSA Performance Matmut

IMSA Performance Matmut - Porsche 911 GT3 RSR #76
IMSA Performance Matmut - Porsche 911 GT3 RSR #76
Markus Palttala zal vanaf volgend weekend terugkeren naar het FIA World Endurance Championship. De Belgische Fin zal tijdens de 6 Hours of Fuji voor het eerst het stuur nemen van de IMSA Performance Matmut Porsche 911 GT3 RSR #76. De bolide staat momenteel tweede in de tussenstand van de GTE-Am klasse en won eerder dit jaar nog de 24 uren van Le Mans. Palttala vervangt bij het Franse team vaste rijder Christophe Bourret die onbeschikbaar is voor de drie resterende manches van het kampioenschap.
Aangezien een nieuwe regel dicteert dat een bemanning op een GTE-Am wagen voortaan drie piloten moet tellen, ging men bij IMSA Performance Matmut snel op zoek naar een bekwame vervanger met een ‘silver’ statuut (FIA klassering). Die vervanger vond men in de persoon van Markus Palttala. De vliegende Fin is een echte Porschist en werkte afgelopen seizoen bovendien al een paar wedstrijden af in het FIA WEC aan het stuur van de JWA Porsche. Samen met Jean-Karl Vernay (platinum) en Raymond Narac (silver) beschikt de Porsche #76 dan ook over een zeer potent trio.

6H Spa: De wedstrijd in beeld gebracht (deel 2)
In Fuji verschijnen er overigens 29 wagens aan de start met als voornaamste blikvanger dat Toyota op zijn thuiscircuit de tweede TS030 Hybrid terug van stal haalt;  Alex Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima keren terug op de #7 en Anthony Davidson, Sebastien Buemi en Stephane Sarrazin nemen de #8 voor hun rekening. LMP1 huisvest dan ook 5 deelnemers, terwijl LMP2 het dubbele telt. In deze laatste klasse zien we ook de terugkeer van KCMG Morgan-Nissan die momenteel uitkomt in de Asian Le Mans Series. Aston Martin heeft met het oog op de 24 uren van Daytona en de 12 uren van Sebring reeds één van haar vijf wagens achter gelaten in de VS en werkt de rest van het seizoen af met vier exemplaren van de Vantage V8. Fred Makowiecki (winnaar Austin) vervoegt Darren Turner en Stefan Mucke op de GTE-Pro topwagen (#97), terwijl Richie Stanaway en Pedro Lamy een klasse opschuiven naar GTE-Pro (#99). Bruno Senna zakt naar GTE-Am en verstrerkt de Denen Christoffer Nygaard en Kristian Poulsen op de #96, aangezien Nicki Thiim verplichtingen heeft in de Porsche Carrera Cup (Hockenheim).

e76a27e7488ea7de06a361ae9b7876ff6ee7d32e.jpg


Foto's: Porsche AG & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA World Endurance Championship op woensdag 9 oktober 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Fuji.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons