van der Horst

Mexico: Toyota moet monocoque #6 wisselen na zware crash

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 Hybrid
Toyota is de FIA WEC-meeting in Mexico op de zowat slechts mogelijke manier gestart. Niet alleen moest Anthony Davidson forfait geven op de#5 TS050 Hybrid voor de rest van de meeting in de Mexicaanse hoofdstad, ook moesten de Japanners de zusterbolide opnieuw opbouwen na een zware crash van Stéphane Sarrazin. De Fransman beschadigde in het incident tijdens de collectieve testsessie eerder op de dag de monocoque, waardoor TMG de wagen volledig opnieuw moet opbouwen rond het reserve-exemplaar.
Sarrazin crashte in de laatste bocht van het 4,3km lange circuit en kwam hard in aanraking met de pitmuur. We hebben geen melding ontvangen van eventuele blessures opgelopen bij de impact, maar Toyota bevestigde wel dat het de eerste en tweede vrije training zou missen terwijl het team de bolide opnieuw opbouwde.
 
Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op donderdag 1 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Mexico City.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons