van der Horst

Hungaroring: Citroën Total blikt tevreden terug op het weekend

José Maria Lopez -Yvan Muller - Sebastien Loeb
José Maria Lopez -Yvan Muller - Sebastien Loeb
Dat de Citroën-troepen het na de hattrick in de kwalificatie en de dubbelslag van Muller-Lopez in het eerste treffen moeilijk zouden krijgen om in race 2 te recidiveren, was logisch. Dat er na het vallen van de vlag evenwel geen enkele Citroën-vertegenwoordiger op het podium stond, was toch een kleine verrassing, in acht genomen de dominante vertoningen in Marokko en op Paul Ricard. Sébastien Loeb mocht na afloop dan al iets zorgzamer kijken, bij Yvan Muller en teambaas Yves Matton noteerden we echter geen zweem van teleurstelling.
Yvan Muller - Citroën Total
Yvan Muller - Citroën Total
"Klopt, ik ben geenszins ontevreden over mijn resultaten hier", gniffelde Muller na afloop. "Dankzij mijn pole scoor ik het maximum in kwalificatie en doe dat nog eens over met een zege in race 1. Nadat ik puntenloos uit Marrakech vertrok, kon ik een opsteker wel gebruiken. Zowel de races in Le Castellet als deze op de Hungaroring hebben me opnieuw in de running voor de topplaatsen gebracht en ik heb mezelf ervan overtuigd dat ik er nog altijd sta. De C-Elysée is totaal verschillend van de auto's waarmee ik voorheen in de serie reed en ik moet nog steeds bepaalde gewoontes in mijn rijstijl zien af te leren. Een vijfde stek in de tweede race hier is, rekening houdend met de omloop en de extra ballast, niet kwaad, ook al omdat de concurrentie nu sneller progressie maakt dan wij, wat logisch is", aldus Muller na de douche.

Yves Matton - Citroën Total
Yves Matton - Citroën Total
Ook Citroën-sportbaas Yves Matton keek tevreden terug op de derde meeting van het nog jonge seizoen.  “Het karakter van het circuit en de extra ballast in aanmerking genomen was dit voor ons een prima weekend.  We wisten dat het nagenoeg onmogelijk was om in race 2 op het podium te komen. Bij de start konden we nog wat plaatsjes winnen, maar naderhand waren er nauwelijks mogelijkheden om in te halen. We hebben dit weekend gezien dat de andere teams duidelijk vooruitgang hebben geboekt en dat kan het kampioenschap alleen maar ten goede komen", aldus onze landgenoot.

Sébastien Loeb - Citroën Total
Sébastien Loeb - Citroën Total
Sébastien Loeb van zijn kant zat bij de beide races gevangen in de buik van het peloton en de rallylegende betaalde duidelijk leergeld in Hongarije. “Mijn starts waren niet goed, want ik maakte tweemaal de verkeerde keuze. In de eerste race van het weekend, toen alle anderen dicht aan de binnenkant van de bocht bleven, probeerde ik buitenom te gaan, maar uiteindelijk kwam ik klem te zitten. En om dat geen tweede keer te laten gebeuren koos ik in de tweede race ook voor de binnenkant van de bocht, maar ik werd wederom ingehaald. Ik weet niet of het een gebrek aan ervaring was, maar mijn starts betekenden dat ik in feite vanaf het begin van de race kansloos was. Hopen maar dat ik volgende week in Slowakije een betere beurt maak".


Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op maandag 5 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons