van der Horst

Fin Aku Pellinen naast Morbidelli en Gleason bij WestCoast Racing

WestCoast Racing Honda Civic TCR
WestCoast Racing Honda Civic TCR
Naar analogie met concurrent Craft-Bamboo blijft ook WestCoast Racing trouw aan de montuur waarmee het vorig seizoen hoge ogen gooide, in casu de Honda Civic TCR. Het Zweedse team biedt ook dit jaar onderdak aan smaakmakers Gianni Morbidelli en Kevin Gleason. Het Italiaans-Amerikaans duo wordt in 2016 geflankeerd door voormalig Europees Trofeo Abarth 500-kampioen Aku Pellinen.
Teammanager James Nixon toonde zich opgetogen opnieuw  met Morbidelli en Gleason te kunnen samenwerken. "Hun toewijding is enorm en door onverdroten samen te werken aan de ontwikkeling van de Honda Civic hebben ze elkaar ook als teamgenoten 'gevonden'. Hopelijk zal het vele werk zich ook in resultaten vertaald zien. Van Aku Pellinen verwacht ik dat ook hij eind dit seizoen onder de titelkandidaten terug te vinden zal zijn." klinkt het.

Pellinen zelf gaf toe dat TCR een grote stap in zijn carrière betekent én een eerste kennismaking met het racewerk buiten Europa. "Een uitgelezen kans om andere horizonten op te zoeken. Ik heb tot dusver nog maar enkele ronden met de Honda Civic TCR kunnen afwerken maar heb er alle vertrouwen in dat de auto me ligt." aldus de Fin.

Foto: TCR Intl.Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 17 maart 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons