van der Horst

Finaleraces mogelijk op Circuit Zolder

Ford Fiesta Sprint Cup
Ford Fiesta Sprint Cup
De Finaleraces hadden volgende week moeten plaatsvinden op het circuit van Assen, maar aangezien sportwedstrijden in Nederland momenteel verboden zijn, zag organisator V-Max Racing Management zich genoodzaakt om het raceweekend af te gelasten. Maar nog geen week later werd er al een oplossing gevonden, want aangezien de 24 uur van Zolder dit jaar ingekort wordt tot een race over 12 uur, biedt dat mogelijkheden voor een uitgebreider randprogramma. De Supercar Challenge zou op donderdag in actie komen, terwijl de Mazda MX-5 Cup, de Ford Fiesta Sprint Cup, de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux op zondag zowel kwalificaties als races afwerken. Dit alles natuurlijk als de veiligheidsmaatregelen in België niet nogmaals verscherpt worden.
Start Supercar Challenge @ Zandvoort
Start Supercar Challenge @ Zandvoort
Nu de 24 Hours of Zolder ingekort wordt tot een race over 12 uur op zaterdag 7 november, kwam er tracktime vrij die nu wordt opgevuld door de series die normaal tijdens de Finaleraces in actie kwamen. Zo werken de Supercar Challenge/GT&P zowel de kwalificatie als de twee races af op donderdag 5 november. De kwalificatie vindt plaats in de ochtend, een eerste race volgt in de namiddag, terwijl de tweede race een avondrace wordt over één uur met start om 19u40. Donderdag zijn er natuurlijk ook de trainingen en kwalificatie voor de Belcar 12 Hours en ook de Belcar Historic en Youngtimer Cup komt die dag in actie. Verder staan er ook sessies Petrolhead Vip laps gepland.

Start Porsche Carrera Cup Benelux 2020 Zolder
Start Porsche Carrera Cup Benelux 2020 Zolder
Op zondag 8 november worden dan de kwalificaties en races van Mazda MX-5 Cup, de Ford Fiesta Sprint Cup, de Porsche Carrera Cup Benelux en de Porsche Sprint Challenge Benelux afgewerkt. Alle voorgenoemde series werken ieder twee races af. Als alles volgens plan verloopt en al deze races op Circuit Zolder gehouden worden dan is dat al zeker zonder de aanwezigheid van publiek. Moest de 12 Uur van Zolder als meeting alsnog afgelast worden, dan kan V-Max Racing nog uitwijken naar Assen en dat op 4,5 en 6 december - al is dit wel zeer laat op het seizoen; Zolder geniet dus zeker de voorkeur.

Foto's: Ford Fiesta Sprint Cup, Supercar Challenge & Geert Franquet
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 23 oktober 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons