van der Horst

24H Zolder wordt wedstrijd over 12 uur

Start 24 Hours of Zolder 2019
Start 24 Hours of Zolder 2019
Nadat de 24 Uur van Zolder eerder dit jaar verplaatst werd naar het najaar, besliste organisator Circuit Zolder vandaag dat de wedstrijd vervangen wordt door een evenement waarbij er één rondje rond de klok wordt gereacet. De aanpassing noopte zich omwille van gemor bij de reguliere Belcar-teams over de programmatie van het traditionele hoogtepunt van het seizoen in de herfst en de daaraan gekoppelde verwachte koude temperaturen en lange nacht. Slechts enkele teams, waaronder Redant Racing dat twee Porsches voorzag, waren voorstander van het behoud van de etmaalrace in 2020.
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
De wedstrijd over 12 uur wordt verreden op zaterdag 7 november, waarbij het exacte startuur de komende weken wordt bepaald. Over de gevolgen voor de puntentelling, werd niets bekendgemaakt. Initieel waren er in de 24 Uur van Zolder dubbele punten te verdienen en eerder dit jaar werd er eveneens een schrapresultaat ingevoegd in het Belcar Endurance Championship na de plotse organisatie van de seizoensopener. Momenteel leiden Belgium Racing-rijders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de algemene puntenstand. Krafft Racing volgt met het trio Bert Longin/Stienes Longin/Christoff Corten op 19 punten, terwijl John De Wilde één streepje achter zijn naam telt en de virtuele derde plaats bekleedt.

De volgende afspraak in het Belcar Endurance Championship is volgende week, in de marge van het tweede DTM-weekend in Zolder. Dan worden er twee races van 120 minuten verreden.Foto: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 9 oktober 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons