van der Horst

Flemish Simsports heet voor dit seizoen Viraco E-Sports

Gilles Philippaerts
Gilles Philippaerts
Zoals in het echte raceleven beginnen er sinds het einde van de pandemie steeds meer fabrieksteams op het toneel te verschijnen in simracing. Al gebeurt dat daar een tikkeltje uitgebreider dan in de realiteit. Zo zijn er nu in simracing merken die verschillende e-sports equipes inzetten , maar ook bekende teams uit het echte leven zelf, genre WRT of Boutsen-VDS Racing. Tot slot heb je er ook een derde categorie met simulatorbouwers. Flemish Simsports, dat een mooie relatie opgebouwd heeft met Viraco, valt vanaf dit jaar ook onder deze categorie en verandert dit seizoen de bekende naam naar Viraco E-Sports.
  • Prospeed Competition
Viraco Simulator
Viraco Simulator
Tijdens ons interview met teambaas Kim Beheyt twee jaar geleden vertelde hij ons toen al dat Flemish Simsports met een mooie sponsor ging samenwerken in de vorm van Viraco. Het West-Vlaamse bedrijf, dat eind 2020 van start ging, zet zich vol in op het bouwen van simulatoren op maat gemaakt voor de klant. Aangezien de laatste jaren het simracen echt een serieuze stap voorwaarts zette, zo ook volgden de simulatoren. Zeker als er gekeken wordt naar de verschillende variaties die Viraco in zijn gamma aanbiedt zowel qua opzet als voorzien van technisch hoogstaande snufjes. Daarenboven opende men in Waregem een heus simcenter, waar iedereen zich voor een moment een volwaardige (sim)racer kan voelen, en dat voor een redelijke prijs.

Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Gezien de goede verstandhouding tussen beide partijen, wordt samenwerking dit jaar verder uitgebreid, met als gevolg dat Flemish Simsports zich nu een volwaardig E-sports team mag noemen. Of in dit geval zelfs als "demo-team", gezien de heren ingezet kunnen worden bij het leveren van uitleg over de Viraco Full Motion simulator tijdens evenementen. Daarnaast organiseert Flemish Simsports nog een eigen competitie, waarbij de winnaar een coaching sessie bij Raceschool.be kan winnen. Iets waar later ook verder over gecommuniceerd zal worden op hun eigen website. Dat het team van Beheyt deze kansen krijgt, is vooral te danken aan de resultaten die het onder meer behaalde in de Virtual Belcar, de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup en zelfs met de voormalige Zolder Touring Cup. Zo stond men elk seizoen met minstens één wagen op het eindpodium, waarbij de eindwinst tijdens de enige Virtual Belcar Winter Series en Zolder Touring Cup als belangrijkste overwinningen op hun palmares staan. En natuurlijk zijn zij dit seizoen ook van de partij in alle drie de kampioenschappen georganiseerd door Ronald Moons en co. Dat weliswaar in een nieuw kleedje.

Deelnemers Autosport.be Clio Cup
Deelnemers Autosport.be Clio Cup
Terwijl men vorig seizoen in alle klassen aanwezig was in de Virtual Belcar, blijft dit nu beperkt tot BLC1 en BLC3. Een zware knoop die doorgehakt moest worden, vooral vanwege het post-corona syndroom en de drukke agenda's van verschillende teamleden. Toch kan men in de topklasse op een paar stevige namen rekenen met Ben Thaens, Maarten Dekens en Christophe Raes in een Lamborghini. Hiermee wordt ook het befaamde duo Raes/Hans Poelmans opgesplitst, want de Limburger zal de Mercedes-AMG GT4 delen met de anciens Beheyt en Hendrik de Graeve. Ook zijn er twee wagens getooid in de Viraco kleuren in de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup. Zo neemt Gilles Philippaerts plaats in een Toyota GR86, terwijl Thomas Leysen terug in zijn vertrouwde Audi RS3 LMS TCR mee zal dingen naar de titel. Tot slot zijn er met Poelmans, Thaens, Philippaerts en Anton Dupan nog eens vier teamgenoten aanwezig in de Autosport.be Clio Cup.

De doelen voor dit seizoen? "Om op een professioneel niveau een consistente en competitieve prestatie neer te zetten waarin plezier en teamspirit de belangrijkste factoren zijn.": lacht Beheyt. De concurrentie is dus zeker gewaarschuwd!


Foto's: Flemish Simsports - Kurt Vanhoenacker



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op donderdag 6 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons