van der Horst

Kim Beheyt: "Flemish Simsports is een familie"

Kim Beheyt
Kim Beheyt
Sinds de Virtual Belcar in het leven is geroepen, heeft het brede publiek geleerd hoe het de bekende Belgische rijders vergaat in de virtuele wereld, maar heeft het daarnaast ook kennisgemaakt met nobele onbekenden. Flemish Simsports valt onder die laatste categorie. Het team dat onder meer dankzij Kim Beheyt is ontstaan, debuteerde in de virtuele Zolder Touring Cup en reeg sindsdien de titels en vice-titels aan elkaar in zowel de Zolder Touring Cup als de zomer- en wintereditie van de Virtual Belcar. Daarom besloot Autosport.be, met het nieuwe seizoen in het vooruitzicht, op de virtuele koffie te gaan bij de West-Vlaming om het verhaal achter Flemish Simsports beter te leren kennen.
  • LTF
Kim, de eerste vraag is waarschijnlijk voor de hand liggend: hoe is Flemish Simsports ontstaan?

Flemish Simsports - Porsche 911 GT3 Cup
Flemish Simsports - Porsche 911 GT3 Cup
"Wel, voor mij is het begonnen in 2018. Ik wilde terug naar de virtuele racewereld en dankzij filmpjes van YouTuber Matt Malone kreeg ik interesse in online racing en heb ik dus een poging gewaagd in het iRacing. Eens ik de smaak te pakken had, heb ik besloten om zelf ook te streamen op het streamingplatform Twitch en daar heb ik twee West-Vlamingen leren kennen, onder wie Keanu (Borgonjon n.v.d.r.). We wouden deelnemen aan speciale evenementen, maar hadden een teamnaam nodig. Daarop zei ik ludiek: "Waarom noemen we ons niet Flemish Simsports?" Zo is het team ontstaan. Daardoor hebben we nog meer mensen leren kennen en het team kunnen uitbouwen. Het fun-gehalte in deze hobby is belangrijk, maar ook de nodige maturiteit is nodig om het toch goed te doen."

Vervolgens zijn jullie in het Virtual Belcar-verhaal gestapt. Daar schreven jullie verschillende wagens in.

"Keanu en ik waren er al van het begin bij, later is Hendrik (de Graeve n.v.d.r.) erbij gekomen. Door de geboorte van de Virtual Belcar, ben ik zelf actief beginnen zoeken naar teamgenoten. Zo hebben onder meer Diego Haems, Senne Hulsmans, Hans Poelmans, Anton Dupan en later Christof Raes ons vervoegd. Het is uiteindelijk een mix van tieners tot veertigers geworden. Het klikt goed en we maken plezier bij het uitvoeren van onze hobby. Ondertussen is het team niet meer maar één persoon, maar iedereen die erbij betrokken is. Wij zijn een familie geworden. Het voelt aan alsof we op café zitten, maar dan virtueel plezier maken. Grappig is dat sommigen onder ons elkaar nog nooit hebben gezien. Er zijn dus al plannen om een keer samen te karten, maar ondertussen is dat al geëvolueerd naar een trackday (lacht)."

Het is te merken dat de sfeer goed zit, ook dankzij de positieve resultaten die eruit voortgevloeid zijn.

Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports GT4 - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
"Dat klopt! We hebben besloten om in de Zolder Touring Cup te starten omdat we nog nooit met elkaar samen gereden hadden. Die competitie was de perfecte kans om dat te verwezenlijken. Dat verliep erg vlot, met twee titels als gevolg en we kregen telkens een 'wildcard' voor de Virtual Belcar. Daar pakten we dan nog eens de vice-titel bij de GT4s. De titel in de Belcar 3-klasse, tijdens de Winter Series, maakte het compleet. Ik had nooit verwacht dat wij zo ver zouden geraken en ik ben dan ook trots dat we met ons team die resultaten al konden behalen."

Volgende vrijdag begint ook het nieuwe seizoen van de Virtual Belcar. Zetten jullie weer vier wagens in?

"Sinds de Winter Series wilde ik in elke klasse een wagen aan de start brengen, maar niemand liep echt warm voor de Radical. Dat de Lamborghini voorgesteld werd als vervanger voor Belcar 1, was wel interessant voor een aantal onder ons. Daarnaast hebben we ook nog eens een sponsor kunnen strikken. Ik ben de voorgaande seizoenen sponsor geweest, maar het was altijd een stille droom om een echte sponsor te strikken en dat is gelukt met Viraco.eu Simulators. Wij zullen dus met een wagen in elke klasse uitkomen en Anton zal ons vertegenwoordigen in de Belcar Skylimit Virtual Sprint Cup, gezien zijn drukke planning. Al zal hij ons waarschijnlijk wel ondersteunen tijdens de 24 Uur van Zolder."

Om af te sluiten, gezien jullie uitslagen in de vorige kampioenschappen, waar mikken jullie dit seizoen op?

Flemish Simsports - Lamborghini Huracan
Flemish Simsports - Lamborghini Huracan
"Het zou een droom zijn om een overwinning te behalen in elke race, maar we moeten realistisch blijven. Over het algemeen zou een top vijf of misschien een podium een goed resultaat zijn voor een aantal categorieën, ook al pakten we de vice-titel in Belcar 3 en Belcar 4 vorig jaar. Het hangt er natuurlijk vanaf wat de concurrentie is in elke klasse, want het niveau lag vorig jaar zowel in de Virtual Belcar als in de Virtual Belcar Winter Series erg hoog. De inzet is er en iedereen bij ons is gedreven, maar voor ons is er maar één ding belangrijk en dat is waar Flemish Simsports uiteindelijk door begonnen is: dat we plezier maken!"

Foto's: Kim Beheyt - Ewold van der Maeren - Kurt Vanhoenacker - Flemish Simsports



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op woensdag 28 april 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons